Fotball

- Blir fint å score i Danmark også

Mushaga Bakenga om overgangen til danske Esbjerg.

NORGE, SÅ DANMARK: Først skal Mushaga Bakenga spille EM-kvalik i Portugal, deretter er det dansk fotball som gjelder. Foto: VEGARD GRØTT - NTB SCANPIX

  • Roy Tommy Bråten

Etter at Mushaga Bakenga kom tilbake til Club Brugge etter låneoppholdet i Cercle Brugge i fjor, er det ikke blitt noe spilletid i den belgiske elitedivisjonen for Bakenga.

— Jeg har vært klar på helt siden overgangsvinduet åpnet at jeg ikke ville være i Club Brugge i år, sier Bakenga til adressa.no.

Nær Zulte

Dermed har han blitt linket til flere klubber i det siste, men nå er det klart at han leies ut til Esbjerg ut sesongen.

- Det blir veldig artig, og jeg er sikker på at dette er et godt valg. Det skal bli fint å score noen mål i Danmark og i Europa League, sier han.

Sammen med sin rådgiver Andreas Ekker har han sjekket, og sagt nei til, klubber blant annet i Tyskland, Nederland, Spania og Belgia.

Faktisk var han nær ved å signere med Zulte Waregem sist uke, men endring i siste minutt gjorde at det ikke ble slik.

— Det har vært såpass mye interesse at jeg aldri var redd for at jeg ble værende i Club Brugge. Det hadde vært verre hvis ingen ville ha meg, og jeg måtte ringe rundt, humrer han.

Landslagsfokus

- Hvorfor Danmark?

— Jeg har lyst til å være med for fullt på den viktige U21-kvalifiseringen nå, og derfor vil jeg til en klubb som jeg vet jeg får sjansen i. Derfor har jeg sagt nei til mange klubber, og ville være sikker på at jeg valgte det rette. Og det føler meg meg trygg på at jeg har gjort, sier han.

Esbjerg ligger på fjerdeplass i den danske serien. I helgen spilte laget 1-1 hjemme mot Midtjylland etter scoring den gamle Molde-kjenningen Pape Pate Diouf. I tillegg er den tidligere RBK-spilleren Peter Ankersen, samt nordmennene Magnus Lekven og Mohammed Fellah i Esbjergs tropp.

I kvalifiseringen til Europa League slo Esbjerg ut St. Etienne. Nå venter Red Bull Salzburg (med Valon Berisha og Håvard Nielsen i troppen), Elfsborg (med Joackim Jørgensen og Henning Hauger i troppen) og Standard Liege i gruppen.

— Jeg kjenner litt til Ankersen, og noen av de andre i klubben. I tillegg sier folk at Esbjerg er en fin by. Jeg ser veldig frem til det her, sier Bakenga, på vei til Portugal for å spille EM-kvalik med U21-landslaget torsdag.

Les også

  1. Bakenga til Esbjerg

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Brugge
  3. Esbjerg