Fotball

Hareide krever effektivitet

<p><strong>OSLO:</strong> Norge scorer på hver femte sjanse. Det snittet må forbedres, fastslår Åge Hareide (52).</p>

Fotball ,1. juni 2007 , Trening Norge , Åge Hareide , trener Norge Foto: Digitalsport

  • Øyvind Brenne

— Vi har scoret på en av fem sjanser, men bør opp på mål på en av tre sjanser. Det er en nøkkel for å lykkes, sier Hareide.

Ifølge landslagssjefens beregninger hadde Norge et scoringssnitt på hver femte sjanse i sommer. Deretter har laget ifølge Hareide fortsatt tendensen. Til pressen etter treningen ramset han opp scoringer og sjanser i de siste EM-kvalifiseringskampene, og med ni mål på 41 sjanser har snittet vært på 4,55 mål per sjanse. Det er spesielt sløseriet mot Bosnia hjemme (12 sjanser/1 mål) som setter spor.

— Vi kan ikke fortsette slik, fastslår Hareide.

— Det er derfor det er viktig å ha spillere som Ole Gunnar Solskjær, og også Steffen Iversen. Det gjør motstanderne ekstra på vakt, for de ser på lagoppstillingen og tenker at ”han der scorer mål”. Det vet jeg fra da jeg var spiller selv. Skulle jeg møte Ian Rush eller Gary Lineker var jeg ekstra på vakt. Men likevel scoret de, sier Hareide og smiler.

Bommet på det meste

På landslagets siste trening på Ullevaal før møtet med Malta lørdag, så landslagssjefen sine elever være lite effektive i spillsekvensen. Det tok over et kvarter før en ball ble scoret mot et stillestående forsvar, og det skjedde etter corner.

— Kanskje spillerne ikke ville bruke opp scoringene, spøkte Hareide først, før han mer alvorlig sa han ineffektiviteten på trening ikke gjorde ham bekymret.

— De vil nok bevege seg og være mer konsentrerte i morgen. Det er forskjell på kamp og trening, sier Hareide.

Slagplanen før møtet med Malta er ifølge landslagssjefen å gå aggressivt til verks, og presse Malta tidlig.

Norges lag (4-3-3): Håkon Opdal – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Kristofer Hæstad – Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball