Fotball

Tre strake seire for Ranheim

Har slått kraftig tilbake etter en svak periode.

FULL JUBEL: Torgil Gjertsen har nettopp lagt på til 3-1, og feirer med Are Tronseth, Mads Reginiussen og Simen Sandmæl.
  • Marius Dahl

Som på 16. mai snudde Ranheim 0-1 til seier og dermed har blåtrøyene tre strake trepoengere. Det var litt av et svar på tiltale etter tre strake serietap og et småpinlig cupnederlag mot Nardo i cupen.

Etter 1-0 over Bryne sist helg fortsatte Ranheim drømmeuka med å snu 0-1 til 2-1 borte mot Levanger på 16. mai, før laget gjentok bedriften mot Strømmen i kveld. Med 4-1-seier er laget tilbake på topp seks — der laget ønsker å være.

To mål av Robert Stene og ett hver av Daniel Kvande og en meget frisk Torgil Gjertsen sørget for en real festkveld for hjemmelaget, i det som startet som en heller laber dag for Ranheim og Magnus Blakstad. Indreløperen mistet ballen på 20 meter mot et høytpressende Strømmen-lag og Ulrich Ness fikk ballen ut til Stian Rasch, som enkelt plasserte inn 0-1 med et kontrollert skudd allerede etter ni minutter.

Ranheim stilte med to rutinerte travere på benk fra start. Eirik Malmo fortsatt skadet, mens Mads Reginiussen ikke var med fra start for første gang siden høsten 2014. Uten dem presset gråtrøyene Ranheim høyt i starten, men skulle ikke bruke lang tid på å finne tilbake formelen fra da laget snudde 0-1 til 2-1 for fire dager siden.

Les også

  1. Fantastisk keeper reddet RBK i Haugesund

  2. Tafatte Levanger ble knust i hovedstaden

Soleklar straffe

Den gangen kriget Ranheim inn to cornere og etter kvarteret var midtstopper Daniel Kvande først på en retur og banket inn utlikningen for hjemmelaget.

Torgil Øwre Gjertsen ville være med på festen fem minutter senere og dro seg fri innover i feltet etter et friskt løp. Vingen avsluttet, men skuddet ble blokkert til corner.

Nå svingte det godt nede i fjæra og etter 26 minutter var Ness og Rasch der igjen. Med en perfekt pasning ble målscorer Rach sendt alene med keeper, men den tidligere Mjøndalen-profilen banket ballen over. Der kunne og burde gjestene gått opp i 2-1. Det gjorde i stedet hjemmelaget minutter før pause. Kristoffer Løkberg kombinerte fint med Kim Ove Riksvold og midtbaneprofilen ble lagt i bakken av Steinar Strømsnes. Soleklar straffe og Robert Stene kunne knapt nok vært sikrere. For andre gang på fem dager hadde trønderne snudd 0-1 til 2-1. ## Sjøsyke tilskuere

To hissige kanter holdt også på å øke til 3-1 rett før sidebytte — Riksvold var igjen på ferde og dro seg rundt på kant. Foran målet ventet Gjertsen som fikk sitt skudd blokkert.

STERK SEIER: Ranheim sørget for nok en trepoenger hjemme mot Strømmen søndag kveld. Her kjemper Torgil Gjertsen inn 3-1 med hodet.

Det fikk han ikke etter 52 minutter. Først hadde hjemmelaget en gigantisk dobbeltmulighet da Reginiussen fikk to sjanser etter å ha kommet inn for Blakstad i pausen. Så fikk Ranheim corner og der var Gjertsen med hodet og økte til 3-1. Et fortjent mål for en sulten venstreving!Ranheim-trener Svein Maalen nektet å undervurdere gjestene på forhånd og i en kamp som bølget så voldsomt at drøyt 500 tilskuere i fjæra ble sjøsyke, tok det ikke lang tid før ballen lå i Ranheim-målet igjen. Heldigvis for vertene var Rasch i offside da han nærmest ble påskutt av makker Ness — en duo som skapte mye problemer for Ranheim i kveldens oppgjør.

Psykologi, dere

Foran på banen fortsatte Gjertsen å skape problemer for Strømmen-forsvaret. Simen Sandmæl spilte gjennom kantspilleren etter å ha fått ballen fra Stene. Gjertsen kom til avslutning fra skrått hold, men Tarjei Omenås var for stor i Strømmen-målet.

De som mener psykologi er undervurdert i fotball må gjerne snakke med Strømmen-laget, som kapitulerte fullstendig mens Ranheim fortsatte med masse giv fremover. Gjertsen dominerte fullstendig og var tydelig sulten på et mål til da han prøvde lykken fra 20 meter. Skuddet suste forbi den ene krysstolpen på Strømmen-målet.

4-1 var derimot like rundt hjørnet og selvfølgelig var Gjertsen venstrekanten arkitekt. Melhusbyggen satte på turboen etter en fin ball fra Georg Flatgård. Strømmen-forsvaret så bare ryggen til Gjertsen, som slo et perfekt innlegg til Stene som lurte på bakre stolpe. Snikskytteren la enkelt på til tremålsledelse og da var kampen for alvor punktert.

Det hindret ikke det festklare vertskapet å gå for et femte mål. Robert Stene opprettet et enkeltmannsforetak inne i Strømmen-feltet to minutter før full tid, driblet bort alt som var av Strømmen-spillere, men keeper Omenås unnet ikke Ranheim-spissen hat-trick.

Resten av kampen ble en kamp på autopilot for begge lag, der Maalen satte inn Aslak Fonn Witry for en god Simen Sandmæl for å gi førstnevnte litt erfaring på midtbanen. Det er greit i en tropp som byr på mange utfordringer og forskjellige posisjoner for mange spillere.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL
  3. Strømmen IF