Valencia puster Real Madrid i nakken

Inntok 2. plassen i den spanske toppdivisjonen etter seier over Villarreal.

SCORET TO: Valencias Shkodran Mustafi. Her fra en tidligere kamp.
  • 100% Sport

Valencia utnyttet flere av de andre topplagenes feilsteg og puster serieleder Real Madrid i nakken etter 3-1-seieren over Villarreal søndag.

Etter at Barcelona tapte hjemme for Celta Vigo lørdag og Athletic Bilbao ble for sterke for Sevilla tidligere søndag, kunne Valencia med seier mot Villarreal gå forbi de to lagene. Den sjansen lot de ikke gå fra seg.

Et selvmål av Manuel Trigueros og to scoringer av Shkodran Mustafi sikret Valencia-seier på bortebane. Trigueros gjorde opp for seg ved å kvittere i riktig mål like før slutt, men det ble med trøstemålet for hjemmelaget.

Sevilla kom til kort

Sevilla hadde tidligere på dagen mulighet til å innta førsteplassen i La Liga, men det satte altså Athletic Bilbao en stopper for. Athletic Bilbaos Aritz Aduriz gjorde 1-0 på volley allerede etter 13 minutter. Ledelsen holdt helt inn for hjemmelaget.

— Det var en vanskelig kamp, og vi visste at vi måtte ta vare på sjansene våre og forsvare oss godt. Vi klarte ikke å score flere mål, men det fikk ikke noe å si. Sevilla er et fysisk sterkt lag, spesielt på midtbanen, så det ble en hard kamp med mange taklinger, sa Athletic-backen Andoni Iraola etter seieren.

Athletic har hatt en tung sesongstart, men baskerlaget har nå to seirer på rad.

Etter helgens serierunde er det Real Madrid som troner på tabelltoppen i den uhyre jevne La Liga. Hovedstadslaget har 24 poeng, mens Valencia og Atlético Madrid jager like bak med 23. Barcelona og Sevilla følger ett poeng bak der igjen, men katalanerne innehar 4.-plassen på bedre målforskjell. (©NTB)