Bruttern: - Drakta til Søderlund sto rett ut

…men spisslegende er uenig i straffediskusjonene.

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg sto 60 meter unna, og har ikke sett situasjonene i reprise. Men ved en anledning sto drakta til Søder rett ut, sier Kåre Ingebrigtsen tiladressa.no

Og mener med det at RBK ble snytt for i hvert fall et straffespark i situasjonene som ble diskutert i 1. omgang. Drillo, som kommenterte kampen for TV2, mente også at RBK ble snytt, og burde hatt to straffer før pause.

Mest snakk var det om episoden med Søderlund like før pause, hvor RBK-spissen ble dratt ned og endte liggende på ryggen etter en duell i feltet med Tromsøs Magnar Ødegaard, en duell som så ut til å være på kanten for hva som er lovlig.

Også Riku Riski og Fredrik Midtsjø var involvert i straffesituasjoner i første omgang, i tillegg til ytterligere en Søderlund-situasjon, denne gangen med Simen Wangberg - imidlertid en situasjon som så noe mer jevnbyrdig ut.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

- Får sikkert kjeft

RBK-spiss Alexander Søderlund var i mange tøffe dueller med Tromsø-spillerne.

Gøran Sørloth, som var med som adressa.nos ekspert etter kampen, er ikke enig med Bruttern og Drillo.— Først må jeg si at jeg synes Søderlund gjorde en god jobb i feltet i de situasjonene. Så får jeg sikkert kjeft for å si dette, men jeg mener det var rett ikke å dømme straffespark i kveld, sier han - og legger til:

— Det er dueller mellom en angriper og midtstopper, og da må man tåle at det tas i litt.

Les også

Kåre Ingebrigtsen: - Dette er to tapte poeng

Les også

Stefan Strandberg vil ikke gi klare svar om RBK-fremtiden

Tosifret antall sjanser

Straffer ble ikke dømt, og da RBK uansett tok ledelsen rett etter pause ved Mike Jensen, trodde alle 15000 på Lerkendal at saken var grei mot et Tromsø som lå lavt. Men Magnus Andersen ville det annerledes etter en kontring hvor RBK-erne sov.

Dermed poengdeling i en kamp RBK vant sjansestatistikken 10-3. — Ja, og når det er sagt, så skaper vi mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen uavhengig av noe straffespark. To poeng tapt. Det er hva jeg tenker om denne kampen, sier Bruttern videre.

Les også

Tromsø-keeperen ble Rosenborgs mareritt

— To formlag møtes

Nå har RBK 26 poeng, og lørdag er det toppkamp på Ullevaal. Vålerenga er i form, og jager kun tre poeng bak. Ingebrigtsen mener RBK har alle muligheter til å dra fra Oslo med forsterket serieledelse ? tross poengtapet for tabelljumbo Tromsø.

Ja, de er i bra form, Vålerenga. Men vi er ikke i så verst form, vi heller. Og prestasjonen i dag er god. Det er den når vi skaper et tosifret antall målsjanser, sier RBK-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk