Fotball

Ryan Giggs: - Jeg har gitt meg selv en femårskontrakt!

Den ferske Manchester United-manageren var i strålende humør på sin første pressekonferanse.

Ryan Giggs har møtt pressen for første gang.

 • Steinar Danielsen

Da David Moyes fikk sparken som Manchester United-manager tirsdag, tok det ikke mange timene før det ble bekreftet at Ryan Giggs får ansvaret for å lede "De røde djevlene" ut sesongen.

Da Giggs møtte pressen for første gang fredag formiddag, ville de britiske journalistene vite om den midlertidige managerjobben på sikt kan gjøres permanent.

— Jeg konsentrerer meg bare om Norwich-kampen i morgen (lørdag) og de gjenstående kampene. Jeg har ikke tenkt mye på tiden som kommer etter det, svarte Giggs høflig.

Den rutinerte waliseren, som er tidenes mestspillende i United med 962 kamper, visste nok at det spørsmålet måtte komme. 40-åringen benyttet raskt muligheten til å spøke bort det hele.

Den midtlertidige manageren kom inn på at han nå faktisk er spillende manager i United, og at han på langt nær har planer om å legge skoene på hylla med det første.

– Jeg har akkurat gitt meg selv en femårskontrakt! Jeg bruker makten min nå som jeg kan, smilte Giggs, før hele pressekorpset brøt ut i latter.

- Mitt stolteste øyeblikk

Waliseren startet imidlertid pressekonferansen i en langt mer alvorlig tone. Den tidligere lynvingen takket blant annet sparkede David Moyes for å ha fått sjansen i Uniteds trenerteam før sesongen.

- Jeg vil takke David for at han ga meg min første trenerrolle da han tok meg inn i støtteapparatet før sesongen, lød Giggs' første ord til den fremmøtte pressen.

Deretter fortalte Uniteds nummer elleve at det er en drøm som går i oppfyllelse når han nå får lede United fra sidelinjen.

— Jeg vil også si at jeg er veldig stolt over å være Uniteds manager. Jeg er mer stolt enn noe annet. Dette er nok mitt stolteste øyeblikk i livet. Jeg vil nyte de siste ukene av sesongen, og forhåpentligvis kan jeg sørge for at supporterne får smilene tilbake, sa Giggs.

Fikk råd av Sir Alex

I forkant av pressekonferansen klokken 11.00 norsk tid gjorde waliseren sitt første offisielle intervju etter overtakelsen. Til klubbens offisielle TV-kanal fortalte Giggs at den siste uka har vært noe helt utenom det vanlige.

- Det har vært en vill uke, sa Giggs til MUTV.

På pressekonferansen fulgte han opp og forklarte nærmere.

— Det har vært en vanskelig uke for klubben. Det var et sjokk for meg da Ed Woodward (administrerende direktør) fortalte at David Moyes var ferdig og at jeg kunne ta over ut sesongen.

Giggs, som ikke nølte et sekund med å takke ja til den midlertidige managerjobben, ventet ikke lenge med å be om råd fra Sir Alex Ferguson.

— Sir Alex var den første jeg snakket med på telefonen etter at jeg fikk jobben. Jeg ville har råd, og han er den beste å få det av, sa 40-åringen.

Lørdag klokken 18.30 leder han Manchester United mot Norwich på Old Trafford. Til den kampen er det kun to spillere som ikke er tilgjengelige for United-manageren.

— Rafael og Robin van Persie mangler fremdeles. Ellers har spillerne sett skarpe ut på trening, informerte Giggs.

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ferguson vil ha Giggs som fast United-manager

 2. FOTBALL

  Giggs: - Jeg var ikke klar for United-jobben

 3. FOTBALL

  Giggs innrømmer at han kan forlate United

 4. FOTBALL

  Ryan Giggs: – Fellaini var et panikkjøp

 5. FOTBALL

  Rooney: - Giggs er skapt for å være manager

 6. FOTBALL

  United-legender samlet på treningsfeltet