Fotball

UEFA avkrefter at EM-kamper vil bli spilt for tomme tribuner

— Vi kan ikke utelukke muligheten for å spille bak lukkede dører, sa UEFA-topp.

13. november 2015 gikk en bombe av rett utenfor Stade de France da Frankrike møtte Tyskland. Her forlater folk stadion.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Tirsdag ble Europa igjen rammet av et stort terrorangrep, denne gang i Brussel. Det skjedde bare få måneder etter terroren i Paris.

  • Direkteblogg: Her får du siste nytt om Brussel-terroren

Til sommeren arrangeres det fotball-EM i Frankrike, og sikkerhetssituasjonen bekymrer fotballtoppene. Visepresident i UEFA Giancarlo Abete åpner for at EM-kamper kan bli spilt for tomme tribuner.

— EM er et arrangement vi ikke kan utsette. Vi kan ikke utelukke muligheten for å spille bak lukkede dører, akkurat som vi ikke kan utelukke muligheten for terror. Hadde det vært snakk om kamper som kunne blitt avlyst, som treningskamper, kunne vi flyttet dem. Det er ikke tilfellet her, sier Abete til Radio 24, ifølge The Guardian.

Senere ble muligheten for tomme EM-tribuner imidlertid avkreftet av UEFA.

— Vi er trygge på at alle sikkerhetstiltak vil være på plass for et trygt mesterskap, og derfor er det ingen planer om å spille kamper bak lukkede dører, sier en UEFA-talsmann.

Les også

«Frankrike bør ikke arrangere fotball-EM»

Har styrket sikkerheten

Etter Paris-terroren i november ble det diskutert om det var forsvarlig å arrangere et stort fotballmesterskap i landet. Terroristene forsøkte blant annet å ta seg inn på Stade de France under privatlandskampen mellom Frankrike og Tyskland. En bombe gikk av utenfor stadion.

– Det knuser hjertet mitt å si dette, for jeg har sett frem til EM. Men jeg synes at Frankrike bør gi opp tanken om å arrangere det, sa den franske fotballegenden Just Fontaine.

En rekke sikkerhetstiltak er satt i gang inn mot mesterskapet.

Arrangørene av EM sa forrige måned at det er blitt hentet inn 10.000 sikkerhetspersonell, blant annet 900 vakter for samtlige EM-kamper.

— Vi ønsker å understreke at sikkerhet vil være i sentrum for våre planer for organiseringen av fotball-EM, het det i en uttalelse fra UEFA tirsdag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og bli med på innsiden av Champions League:

Les også

  1. Landslagsspiller skremt av trusselen: - Det ville vært 55 000 tilskuere, et angrep ville vært kritisk

  2. SVT frykter for sikkerheten etter terror: Reiser ikke til Tyrkia for å dekke Sveriges landskamp

Les mer om

  1. Internasjonal fotball