Fotball

Prøvespillerne vil koste Viking millioner

Viking vil kjøpe Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19). Totalpakken for å hente de to nigerianerne skal ligge på 2-3 millioner kroner.

- Disse spillerne er ikke gratis og vi må gjøre en vurdering om vi har økonomi til dette. Velger vi å kjøpe nigerianerne har vi brukt mye av rammene. Da spørs det hva vi har råd til etterpå, sier Vikings klubbdirektør Arne Larsen Økland.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Viking har brukt de siste dagene til å sjekke opp hva det vil koste klubben å signere spillerne som har imponert under prøvespillet i Stavanger. Prisen Viking har blitt forespeilt er ikke avskrekkende, men det er heller ikke snakk om en billig investering. Totalpakken for spillerne skal etter det Aftenbladet kjenner til ligge på 2-3 millioner kroner.

31. januar stenger det internasjonale overgangsvinduet. Innen den tid må Viking bestemme seg for om de har råd til å bruke slike summer på de nigerianske ungguttene.

Har midler

Viking har lenge vært på jakt etter en ny spiss og har midler tilgjengelig til å forsterke stallen. Om de har råd til å hente en etablert spiss i tillegg til nigerianerne er usikkert.

To unge talenter, med lite å vise til på CV-en, vil koste mindre enn en etablert spiss, men samtidig vil risikoen ved å hente en etablert spillere være mindre.

Viking kan også velge å avvente, i håp om at det senere i overgangsvinduet skal dukke opp spillere som er enda mer spennende. Det er imidlertid en stor risiko å ta. I verste fall kan de ende opp med å stå uten noen gode alternativer.

Viking-direktør Arne Larsen Økland sier at klubben nå skal tenke seg godt om og ta en avgjørelse i løpet av neste uke.

— Disse spillerne er ikke gratis og vi må gjøre en vurdering om vi har økonomi til dette. Velger vi å kjøpe nigerianerne har vi brukt mye av rammene. Da spørs det hva vi har råd til etterpå. Det er et vanskelig valg, men en avgjørelse kommer nok i løpet av neste uke, sier Økland.

Han er klar på at de ikke har bedt styret om få utvidet rammene klubben har til spillerinvesteringer. Nye spillere skal fortsatt hentes innenfor de rammene som er satt i 2015-budsjettet.

Les også

  1. Viking-bloggen: Talenter inn - talenter ut

  2. Viking-spiss Veton Berisha er Vålerenga-aktuell

  3. Nå sjekker Viking prisen på prøvespillerne

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK