Ødegaard imponerte på Real Madrid-trening: Sammenlignes med Laudrup

Real Madrid-kjenner mener at Martin Ødegaard kan få førstelagsdebuten i mars.

Martin Ødegaard sammenlignes med den danske fotballegenden Michael Laudrup.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen

MADRID (Aftenposten): Real Madrid gjennomførte fredag sin siste trening før lørdagens oppgjør mot Real Sociedad.

I den ytterste delen av klubbens gigantiske treningsanlegg på Valdebebas fikk media følge de første 20 minuttene av treningen. Den besto for det meste av en firkantøvelse utført i bedagelig tempo.

Da treningen ble åpnet, styrtet fotografer mot utgangen mot treningsfeltet. Scenene i presserommet på Valdebebas forteller mye om den enorme interessen denne klubben er omslynget av.

Imponerte på trening

Martin Ødegaard var ikke med på treningen fredag. Han trente med annetlaget på en annen del av Real Madrids treningsanlegg.

16-åringen trente imidlertid med førstelaget torsdag, og har rukket å imponere stjernene på A-laget.

Real Madrid-spillerne gjorde fredag sine siste forberedelser til lørdagens kamp mot Real Sociedad. Cristiano Ronaldo fikk fri fra treningen på Valdebebas.

La Sexta-journalisten José Luis Sanchez er blant dem som følger Real Madrid tettest. Han kan fortelle at Ødegaard blir sammenlignet med fotballegenden Michael Laudrup.— En profilert spiller på førstelaget sa til meg etter treningen at Ødegaard minner om Michael Laudrup, sier Sanchez til Aftenposten.

Det er Ødegaards «praktfulle teknikk» og fotballforståelse som blir trukket frem.

Laudrup regnes av mange som Nordens beste fotballspiller gjennom tidene. Den tidligere danske midtbanestjernen spilte i Barcelona fra 1989 til 1994, før han gikk til Real Madrid. Laudrup vant fem spanske seriemesterskap på rad, og hadde en svært høy stjerne i begge de to største klubbene i Spania.

- Når du henter Ødegaard, må du vise ham frem for verden

— Ødegaard blir en viktig spiller for Real Madrid. De andre spillerne ble overrasket da de så kvaliteten hans på trening, sier Sanchez.

Som Aftenposten meldte torsdag, er Ødegaard-overgangen foreløpig ikke godkjent av FIFA. Det betyr at Ødegaard inntil videre bare får trene med Real Madrid, men får ikke spille kamper.

Fotografer står på rekke for å ta de beste bildene fra Real Madrids trening.

Real Madrid-kjennere er tydelige på at Ødegaard er hentet inn som en viktig spiller, og forventningen er at Ødegaard vil kunne få førstelagsdebuten i løpet av vårsesongen.— Når du henter Martin Ødegaard, må du vise han frem for verden, fastslår Antón Meana i Radio Marca, som ser det sannsynlig at Ødegaard kan komme til å debutere rundt mars måned.

Inntil videre vil Ødegaard hovedsakelig spille kamper for langt mindre glamorøse Castilla - når FIFA-godkjennelsen er mottatt. Det kan ta flere uker.

Les også

FIFA hindrer Ødegaard-debut - overgangen ennå ikke godkjent

Prydet forsiden av storavis

José Luis Sanchez forteller at Ødegaard fredag er blant temaene i et møte mellom A-lagsmanager Carlo Ancelotti og Castilla-trener Zinedine Zidane.

Martin Ødegaard har førstesiden i Marca etter sin første trening som Real Madrid-spiller torsdag.

Under pressekonferansen fredag fikk Ancelotti mange spørsmål om Cristiano Ronaldo, som plages med kneet og sto over treningen. Mot slutten ble det åpnet for et par spørsmål fra norske journalister på engelsk. Da ble Ødegaard tema.— Man må gi han tiden han trenger for å ha muligheten til å utvikle seg. Han har mye talent, men vi må gi ham tid til å gjøre sitt beste, sier Ancelotti.

Det er sannsynlig at Ødegaard utover våren vil få en delt treningshverdag, der han trener med førstelaget i starten av uken og bygger relasjoner med Castilla-spillerne inn mot kampdag.

Det er uansett liten tvil om at Ødegaard vekker interesse i den spanske hovedstaden. Unggutten prydet førstesiden av fredagens utgave av den spanske storavisen Marca. I Real Madrids offisielle supporterbutikk på Santagio Bernabéu har de imidlertid ennå ikke fått «Ø»-en for Ødegaard-trykk på Real Madrid-draktene. De ansatte ved supporterbutikken forventer å ha det på plass i løpet av noen dager.