Fotball

Misfornøyd Solskjær: - Det var ikke straffe

(Cardiff – Stoke 1-1) To omdiskuterte straffemål og én annullert scoring da Cardiff tok ett uhyre viktig poeng i nedrykksstriden.

MISFORNØYD: Solskjær var ikke enig i straffesparket dommer Howard Webb (i midten med ryggen til) ga til Stoke rett før pause.
  • Fredrik Saltbones
STRAFFEMÅL: Peter Whittingham satte kontrollert inn straffesparket i starten av andre omgang.
ETT POENG: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff spilte uavgjort mot Mark Hughes' Stoke på Cardiff City Stadium.

Etter Fulham-tapet tidligere på dagen, hadde Ole Gunnar Solskjærs Cardiff en gyllen mulighet til å rykke opp fra nedrykksplass for første gang siden tidlig i januar.

Det gikk ikke, men ett poeng var nok til at Cardiff hoppet opp én plass på tabellen — tredje sist og foran Fulham på bedre målforskjell - når det gjenstår tre serierunder i Premier League.

Etter kampen var Cardiff-manager Ole Gunar Solskjær mest opptatt av straffesparket Stoke fikk like før pause.

HER ER SITUASJONEN: Dommer Howard Webb tok seg god tid, men ga Stoke straffe da Peter Odenwengie ble felt rett før pause. Foto: Digitalsport

— Det var ikke straffe. Dommeren må ta en avgjørelse der og da, og det må vi akseptere. Spilleren falt overende, men dommeren ga bort en straffe, sier Solskjær etter kampen, ifølge BBC.41-åringen tok følge med dommer Howard Webb ut i spillertunnelen til pausen og ga tydelig uttrykk for sin mening.

— Alle spillerne ble rasende, men det var viktig at vi holdt hodet kaldt og forsøkte å gjøre de rette tingene. Disse gutta har en «never-say-die-holdning», sier Solskjær.

Like etter pause fikk riktignok Cardiff også et straffespark av det billige slaget. Det satte Peter Whittingham kontant i mål.

— Vi kontrollerte kampen og hadde et par gode sjanser vi burde scoret på. Vi fortjente mer, men ett poeng er ett poeng. Det er ikke ideelt, men vi tapte ikke og har to bortekamper som blir utrolig viktige for oss, sier Peter Whittingham, ifølge BBC.

LIVE: Slik var kampen

På tampen av kampen presset Stoke på og et par meget gode involveringer av keeper David Marshall hindret at bortelaget tok med seg alle poengene.

— Vi har en topp, topp keeper i David Marshall som reddet et poeng for oss på slutten, sier Solskjær etter kampen, ifølge CardiffsTwitter-konto.

STRAFFEMÅL: Peter Whittingham satte kontrollert inn straffesparket i starten av andre omgang.

— Vi startet andreomgangen akkurat sånn som vi ønsket – vi presset dem ned i banen og fikk et mål. Men Stoke avsluttet kampen sterkt, sier Solskjær.

Frisk Dæhli

Mats Møller Dæhli var spilleren som skapte det meste for et sårt poengtrengende Cardiff. Allerede etter to minutter dro han seg innenfor 16-meteren og fyrte av. Skuddet ble blokkert, men nordmannen stoppet ikke der.

Tre minutter senere vartet han opp med en perfekt vektet pasning til Jordan Mutch, som - dessverre for Solskjær – satte ballen rett på Stoke-keeper Asmir Begovic.

Cardiff åpnet kampen meget lovende, men på overtid i første omgang taklet Kim Bo-Kyung Stokes Peter Odemvingie innenfor eget felt. Dommer Howard Webb tok seg god tid til å vurdere situasjonen, men pekte til slutt på straffemerket.

To omdiskuterte straffespark

Østerrikeren Marko Arnautovic var sikker som banken fra krittmerket – og sendte Stoke i føringen.

Ole Gunnar Solskjær var særdeles misfornøyd med dommeravgjørelsen og mente det var billig. Cardiff-sjefen sa tydelig i fra hva han mente til dommer Webb på vei inn i spillertunnelen til pause.

— Spillerne følte at straffesparket var hardt idømt og det forsinket oss i garderoben i pausen, sier Solskjær.

Og kanskje hjalp det, for fem minutter ut i andre omgang fikk Cardiff straffe – også dette av den billige sorten. Peter Whittingham brydde seg fint lite om det og banket inn 1-1-scoringen.

ANNULLERT SCORING: Spanske Cala satte inn det han trodde var 2-1-scoringen, men dommer Howard Webb annullerte korrekt for offside. Foto: Pa

Annullert scoringSolskjærs menn fikk virkelig tenning og skapte en haug med sjanser. Til slutt satte også spanske Cala ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Etter annulleringen roet kampen seg ned et par hakk. Det samme gjorde Dæhli, som trolig var banens beste spiller i første omgang. Ti minutter før full tid ble han byttet ut med tidligere Stoke-spiss Kenwyne Jones.

På tampen fikk Stoke flere gode muligheter, og kun en god Cardiff-keeper og tverrliggeren hindret at bortelaget tok med seg alle poengene fra Cardiff City Stadium.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Stoke City FC
  3. Cardiff City