Fotball

Sju kamper på 23 dager kan tvinge Berntsen til å gjøre endringer

Et hektisk vårprogram kommer til å tære på Viking-troppen. Det vet Bjarne Berntsen som blir nødt til rullere på laget.

Bjarne Berntsen har mye å tenke på før møtet med Ull/Kisa i dag. For nå starter vårens hardkjør for laget som spiller sju kamper på 23 dager om de tar seg videre til cupens tredje runde.
  • Kjetil Flygind

Første av sju kamper på 23 dager – forutsatt at Viking slår Bryne og tar seg videre til cupens tredje runde – spilles på Jessheim i ettermiddag.

Der venter Ull/Kisa, som trenes av tidligere Viking-spiller Vegard Skogheim.

Etter det står kampene i kø.

Allerede onsdag venter Bryne på Jæren i cupens andre runde. Før Notodden kommer på besøk til Jåttåvågen søndag 6. mai. Så venter en eventuell tredje runde i cupen, før Viking møter Levanger borte søndag 13. mai.

Dagen før dagen – på fotballens nasjonaldag 16. mai, kommer Sandnes Ulf på besøk til det som blir en folke- og fotballfest på SR-Bank Arena. Det er en onsdag.

Tirsdag i uken etter kommer Aalesund på besøk.

Viking tok seg greit av Åsane sist helg og vant 4–0 på hjemmebane.
Les også

Her svartner det totalt for Tripic – slo til lagkamerat på Viking-trening

Mange vil vise seg fram

Med andre ord – her må hele troppen tas i bruk.

– Jeg har sagt det til spillerne, dette blir den mest hektiske perioden, om vi går videre i cupen – noe vi håper. Da blir det veldig hektisk fra nå og til 22. mai. Det betyr masse, masse kamper og mange som må bidra. Og det kan nok være grunnen til at det er høy tenning på trening, mange vil vise at de ønsker å bidra, sier Bjarne Berntsen, som på fredagens Viking-trening fikk se det svarte helt for Zlatko Tripic som slo til Tord Salte.

Men det tøffe kampprogrammet betyr også at Berntsen må sette seg ned med kortstokken og finne gode løsninger.

For de samme 11 kan ikke spille hver gang.

– Vi kan ikke bare tenke på én kamp nå, vi må tenke framover også. Så det er helt naturlig at vi rullerer en del på laget, blant annet fordi folk gjerne ikke er 100 prosent klare til hver kamp, sier Berntsen.

Fredag gikk det helt i svart for Zlatko Tripic som slo til Tord Salte etter en ufin takling på småbanespill på trening. Kampen om plassene på laget hardner til.
Les også

Her er Staals målmaskin på Viking-trening: – Det ga mersmak

Austbø usikker

Det kan komme endringer allerede i dag. For keeper Iven Austbø sliter med et kne. Han deltok ikke på spilløkten fredag. Amund Wichne går i så fall inn hvis Austbø må kaste inn håndkledet.

Det laget som startet formasjonsdelen av fredagens trening så slik ut – og kan fort bli de 11 som starter i dag:

Amund Wichne – Claes Kronberg, Markus Nakkim, Leo Østigård, Viljar Vevatne – Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, Julian Ryerson – Jordan Hallam, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Det betyr i så fall at Tord Salte er på benken. Men 19-åringen ble senere i økten drillet både sentralt på midten og som høyreback.

Les også

Østigård trolig klar til helgen – Danielsen ute i to uker

Kronberg som kant?

På høyreback fordi Claes Kronberg også diskuteres som et mulig alternativ på høyrekant. Også Zymer Bytyqi er et alternativ der. Også Rasmus Martinsen er en aktuell erstatter for Kronberg om dansken flyttes to hakk fram.

Fredrik Torsteinbø kan også være en mann for Berntsen på midtbanen.

– Hva tygger du på før møtet med Ull/Kisa, Berntsen?

– Det er flere ting. Det er mange varianter vi kan gå for her. Jeg er ikke så usikker, men det er hard konkurranse, så det er godt å være forberedt, svarer Figgjo-karen.

Han sier det er «flere plasser» han vurderer. Men vil ikke være mer konkret.

Kampstart mellom Ull/Kisa og Viking er klokken 15.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK