Fotball

Her er statistikken Solskjær elsker og Rekdal hater

Ole Gunnar Solskjær er ikke opptatt av personlige statistikker, bortsett fra når Kjetil Rekdal er motstander. Nå er stillinga 6–1 til Molde-treneren.

Møtes igjen: Mandag møtes Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Rekdal til trenerduell for niende gang. Her er de før Molde slo Aalesund 1–0 på Color Line Stadion i 2012. Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

 • Trond Hustad
  Rbnett

Mandag møtes de to kompisene til duell på Sør Arena. Start trenger poeng for å overleve, Molde for å sikre medalje. Solskjær er forberedt på en krevende oppgave.

– Start har tatt poeng etter at Kjetil kom inn, mange poeng. Det er imponerende. Han har organisert laget og gjort dem ekle å spille mot. Kjetil er kynisk, alt handler om resultater. Det var derfor han ble hentet inn i Start og han har gjort jobben så langt. Jeg tror han har lært de siste årene, og han sier selv at han er blitt en bedre trener av å jobbe i media. Kjetil har alltid vært lur og taktisk klok, så dette blir en vanskelig bortekamp, sier Solskjær.

Les også

Henning Berg har historien mot seg. Nå kommer TV 2-ekspert med dyster spådom.

Les også

Eurosport-kommentator: – Jeg klarer ikke se for meg at Start rykker ned

Solskjær – Rekdal 6–1

Han mener det er bra for norsk fotball at hans tidligere lagkamerat på landslaget er tilbake som trener.

– Jeg og Kjetil er gode kompiser. Vi respekterer hverandre, vi har vært rom kamerater og vi snakkes jevnlig. Jeg er glad for at han er tilbake i manesjen, for det trenger vi. Og så er det slik at han ikke har tatt så mange poeng mot meg. Jeg mener Kjetil har vunnet bare én kamp, og det var på Ullevaal i 2016. Da hadde vi nesten ikke forsvarsspillere. Fredrik Aursnes og Petter Strand måtte spille backer, husker Solskjær.

Rekdals eneste seier: Kjetil Rekdal og Ole Gunnar Solskjær etter at Vålerenga slo Molde 3–0 i august 2016. Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Les også

Grepet som kan ha reddet Starts sesong: – Det ble et vendepunkt

Les også

Rekdal før skjebneuka: – Sikker på at vi rykker ned om vi ikke tar flere poeng

Kampen han snakker om endte 3–0 til Vålerenga. Hjemme vant Molde 4–0. I 2013 ble det 4–0 til Molde og 3–3. Som Aalesund-trener tapte Rekdal fire av fire kamper mot Solskjærs seriemestere. Molde vant 5–2 og 3–1 i 2011, 2–1 og 1–0 i 2012.
Solskjær har altså seks seirer, en uavgjort og ett tap i den interne kampen mellom trenerne. Målforskjellen er 22–10.

– Jeg er egentlig ikke opptatt av sånne statistikker. Det er bare når jeg møter Kjetil at jeg bryr meg om slikt. Det er bare fordi jeg vet hvor viktig det er for ham, sier Solskjær.

Frykter ikke taktiske trekk

Molde-treneren forventer et triks eller to fra kollegaen, men er ikke bekymret for hva som møter spillerne i Kristiansand.

– Kjetil tenker alltid taktikk og jeg tenker alltid taktikk, men det har ikke så stor betydning hvilket system han kommer med. Vi spilte sjøl 5-4-1 eller 3-4-3 i en lang periode i fjor høst. Det er et litt annerledes system å møte. Vi lyktes bra i de fleste kampene, og så fikk vi trøbbel mot enkelte andre lag. Det er ikke noe problem om Kjetil kommer opp med et taktisk trekk, jeg er ikke redd for det. Vi går gjennom alle scenario hele tida og har bygd et lag med kloke spillere. Vi kan justere formasjonen eller vri på en posisjon offensivt eller defensivt hvis det blir nødvendig. Det er spillerne som avgjør fotballkamper, ikke formasjoner. Det handler om å være best inne i begge boksene, sier han.

Vil ha ti poeng på fire kamper

Mot Sarpsborg sist var spillerne hans best absolutt alle streder på banen, bortsett fra nettopp de to 16-meterne. Fem stolpeskudd gjorde at MFK mistet to viktige poeng i medaljestriden.

– Jeg sa det i restauranten her rett før kampen; det verste som finnes er at lagene foran avgir poeng og så gjør vi ikke jobben vår sjøl. Det var ekstra surt at vi ikke vant mot Sarpsborg, siden Rosenborg ga fra seg poeng. Men det var mye uflaks og lite udyktighet sist, vi fortjente seieren. Hvis vi gjør en like god prestasjon mot Start, vinner vi på mandag, sier Solskjær.

Gabrielsen og Aursnes småskadet

Etter Start venter Tromsø borte, så kommer den ekstremt viktige hjemmekampen mot Haugesund før Sandefjord i siste serierunde.

– Det er fire kamper igjen og vi har gode muligheter til å sikre medaljen selv. Nå skal vi ut i to vanskelige bortekamper. Heldigvis har vi vært bedre borte i det siste, det har vært oppløftende for oss, sier Ole Gunnar Solskjær.

PS: Ruben Gabrielsen og Fredrik Aursnes har vært småskadet og sto over treninger i forrige uke, men trolig er begge aktuelle for spill mot Start mandag. Kampen har avspark klokka 19 og vises på MAX.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Kjetil Rekdal
 3. IK Start
 4. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sjekk denne Molde-forvandlingen på bortebane

 2. FOTBALL

  Rekdal før møtet med gamleklubben: - Molde er uten tvil Norges beste lag

 3. FOTBALL

  Rekdal om Solskjær-nyheten: - Dritkult. Helt fantastisk!

 4. FOTBALL

  Kjetil Rekdal: – Sjokkerende hvis Solskjær ikke får United-jobben

 5. FOTBALL

  Molde-profil: – Start har gode sjanser mot Rosenborg

 6. FOTBALL

  Her er Solskjærs hyllest til Moldes gullvinnere