Fotball

Deila så Strømsgodset slite

Tidligere Strømsgodset-trener Ronny Deila så drammensklubben slite seg til 1-1 hjemme mot Sarpsborg, samme dag som han ble seriemester med Celtic.

Sarpsborgs Claes Phillip Kronberg (liggende) i duell med Strømsgodsets Péter Kov cs under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08 på Marienlyst stadion. Foto: NTB scanpix

 • NTB

Resultatet betyr at Strømsgodset langt fra har fått noen drømmestart på årets sesong. Av de seks første kampene er kun én vunnet, og laget har seks poeng på seks kamper.

– Sarpsborg er et godt lag, og de gjorde det vanskelig for oss. Det blir litt oppjaget når vi kommer under. Og jeg synes vi manglet energi fra start. Vi så slitne ut etter en tøff kamp i Molde sist. Jeg savnet presisjon i dag, oppsummerte Deilas arvtaker David Nielsen til CMore.

Han fikk også spørsmål om det er for høye forventninger til laget hans i år.

– Jeg tror ikke det er det. Vi kom litt feil ut og har slitt med å innfri forventningene så langt. Så må vi bruke litt tid på å komme oss inn i det igjen.

Deila kan neppe ha blitt spesielt imponert over hva hans tidligere klubb viste, selv om det var små lyspunkter. Det største kom da Iver Fossum satte inn 1-1-målet halvveis ut i første omgang. Den offensive midtbanespilleren snappet ballen etter en duell, dro seg innover i banen og satte ballen i mål ved stolperoten fra 20 meter.

Fossum har vært god for Strømsgodset både i fjor og så langt i år, men har fått kritikk for å score for få mål. Målet var hans første denne sesongen.

Sarpsborgs ledermål kom ved Kristoffer Tokstad etter 16 minutter. Venstrekant Anders Tronstad slo inn, og foran mål hadde høyrekant Tokstad løpt seg fri. Dermed kunne han med en enkel berøring sette ballen i mål.

Det var langt mellom de store sjansene etter pause. Strømsgodset-trener David Nielsen byttet inn Peter Kovacs med en halvtime igjen, men heller ikke han klare å utgjøre noen forskjell.

Størst var muligheten Sarpsborgs Amin Askar fikk to minutter før slutt. Spissen dro seg forbi to forsvarsspillere, men avslutningen gikk i stolpen.

Sarpsborg har kun tapt én kamp denne sesongen. Laget sprudler ikke offensivt, men har en god defensiv struktur som gjør at laget kan matche de fleste. (©NTB)

 1. Les også

  Storavis: Real Madrid-sjefen ville mistet autoritet om han ga Ødegaard debuten

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  David Nielsens erstatter fikk humøret tilbake i Godset

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Firemålsthriller i bunnkampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Godset banket Lillestrøm med Deila og Ødegaard på tribunen

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Start ydmyket av bunnlaget: - Det er helt katastrofe

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Sensasjonsmannen Ohi senket Godset: - Ingen hemmeligheter, bare hardt arbeid

 6. FOTBALL
  Publisert:

  - Fokuset vil jo ligge på Martin Ødegaard i de første serierundene