Fotball

Noen jakter et etterlengtet opprykk, andre må bare overleve: Nok en sesong for neglebiterne

KOMMENTAR: Sunnmøre ønsker så sårt å leke sammen med de store på øverste nivå i norsk fotball. Både for menn og kvinner. Men vil vi få det til? Er det i år de etterlengtede opprykkene skal komme?

Helt i ball?: De siste dagene før seriestart har nok AaFK-trener Lars Bohinen hodet fullt av «ball-tanker». I år skal ikke klubben selge skinnet før bjørnen er skutt og opprykket er på plass. Hele organisasjonen AaFK er rustet for eliteseriespill, og det haster virkelig med å nå målet. Men åpningskampen kunne ikke ha vært mer utfordrende - Start og Kjetil Rekdal i Kristiansand. Og det er mange andre sunnmørsklubber enn AaFK som også ønsker å gripe sjansen i år. Hvem lykkes - hvem mislykkes? La moroa begynne!

AaFK som klubb er ikke rustet for å være på nivå 2. Hele klubben er rettet inn mot øverste nivå i norsk fotball. Og da snakker vi stadion, antall ansatte, trenerløsningene, og ikke minst spillerstallen. Kostnadsnivået er fortsatt høyt i AaFK, og det er kun et tidsspørsmål før fortsatt 1. divisjonsspill går kraftig ut over den sportslige satsingen. Med andre ord – AaFK må opp – snarest!

Klart klubben burde ha klart det i fjor. Men en nær kollaps i høstsesongen gjorde at opprykket glapp, og også i playoff mot Stabæk ble AaFK akkurat det lille strået for tynt.

Les hele saken med abonnement