Én dag eldre enn Ødegaard - storspilte mot Arsenals verdensstjerner

— Det er ingen tvil om at han blir en stor spiller, sier Slaven Bilic om Reece Oxford.

Her takker Reece Oxford manager Slaven Bilic mens han går av banen etter Premier League-debuten.

LONDON (aftenposten.no): Han virket nesten som en plaget mann der han gjentok de samme bevegelsene gjennom hele annen omgang.

Trengt helt opp i det venstre hjørnet på feltet managerne har lov til å bevege seg innenfor på Emirates-gresset, flyttet Slaven Bilic vekten over på høyrefoten han hadde tatt et steg frem med, før han lente seg bakover på venstrebenet.

Aftenposten-journalist Odd Inge Aas på plass på Emirates Stadium.

Så gikk han ned i en slags hockey-stilling med armene hvilende på knærne, før han reiste seg opp igjen og flyttet vekten over på høyrebenet.Bilic vet at han ikke var klubbens førstevalg som manager.

Det er West Hams siste sesong på Upton Park før Olympiastadion skal inntas neste sommer. Aldri i West Hams lange historie har nedrykksstrid passet dårligere.

Da finnes det vel ingen bedre måter å starte sesongen på enn å vinne 2–0 borte mot en av gullfavorittene.

Les også

Sjokk og fortvilelse for Arsenal i serieåpningen

Tok en koseprat med unggutten

Bilic har fått mye kritikk for at et reservepreget lag røk ut i kvalifiseringen til Europaligaen mot et rumensk lag.

Det vekket derfor litt oppsikt før kamp da det ble klart at han valgte å stole på 16-årige Reece Oxford sentralt på midtbanen.

Oxford er født 16. desember 1998 — én dag før Norges stortalent Martin Ødegaard.

Etter kampen høstet både unggutten og manageren mange lovord.

Reece Oxford dekker store flater for West Ham. Her prøver han å hindre Alex Oxlade-Chamberlain rom.

— Det er ingen tvil om at han vil bli en stor spiller om han fortsetter utviklingen og har beina plantet på jorden, sa kroaten, og avslørte at han hadde forberedt Oxford på denne kampen i flere uker allerede.- Det er ikke sånn at jeg fortalte han det i et mørkt rom. Det var mer en koseprat. Dette var naturlig for ham, og i dag gjorde han det bra mot verdensstjerner som Özil, Ramsey og Cazorla, sa Bilic.

Hjelpsom Reid

Oxford fikk god hjelp av de rutinerte spillerne rundt seg. Flere ganger kunne du se hvordan stopper Winston Reid kommanderte unggutten hvor han skulle løpe.

Fjorårsmanager Sam Allardyce uttalte flere ganger forrige sesong bekymring for at noen av de aller største klubbene i ligaen skulle snappe juvelen. Derfor var lettelsen stor i West Ham da han valgte å signere en lengre kontrakt.

Bilic hadde ingen bentenkeligheter med å slippe spilleren, som trolig vil bli dyrket som stopper i fremtiden, til i en så stor kamp.

— Vi er litt tynt besatt i den posisjonen. Jeg ville ha en til å beskytte forsvaret vårt, en som er mobil, kvikk og som kan vende spillet og fordele ballen. Han er i tillegg en veldig fin fyr, skrøt manageren, som la til at Oxford ikke er typen som blir høy på seg selv fordi han spiller på Emirates.

Også Arsene Wenger lot seg imponere.

— Det var overbevisende det han gjorde, han er jo bare 16 år, skrøt Arsenal-manageren.

Tabbe-Cech

For Arsenal handlet det mye om tabbene til Petr Cech i hans Emirates-debut. Keeperen som ble hentet fra Chelsea i sommer er av flere omtalt som en mulig sistebrikke i Wengers gullpuslespill.

Men mot West Ham bokset han først hull i luften like før pause slik at Cheikhou Kouyate enkelt kunne heade ballen i tomt mål. Så var han passiv da Da Mauro Zarate gjorde 2–0. Wenger valgte etter kampen å fordele skylden for målene på flere spillere.

— Det var mange ting jeg ikke likte. Vi bør ha nok rutine bak på banen til å unngå slike mål, sa franskmannen, som ble spurt om mangelen på mål gjør at han nå vil oppfylle fansens ønsker om en ny spiss.

— Om en eksepsjonell mulighet dukker opp tar vi den, var alt han ville si om den saken.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk