Fotball

Drømmestart reddet Rosenborg mot bunnlaget

To scoringer i løpet av kampens første ti minutter ble avgjørende.

svp://30909?view=adressa
  • Sjur Magnus Bergstrøm

SANDEFJORD — ROSENBORG 1-2

På samme måte som mot KR Reykjavik på torsdag, fikk Rosenborg en drømmestart og så godt som avgjorde kampen i åpningsminuttene mot Sandefjord. Hjemmelaget klarte ikke å stoppe Rosenborgs angrepsrekke og Kåre Ingebrigtsens menn var dødelig effektive. RBK ledet 2-0 før det var spilt ti minutter etter scoringer av Tobias Mikkelsen og Alexander Søderlund.

Rosenborg var totalt overlegne i første omgang og det virket ikke som Sandefjord skulle ha noen mulighet til å kjempe seg tilbake, men Pål A. Kirkvold sørget for fornyet spenning da han reduserte etter et drøyt kvarter av andre omgang. Flere scoringer ble det imidlertid ikke til tross for flere gode sjanser til begge lag og Rosenborg vant dermed 2-1. ## To raske mål

Som forventet åpnet Rosenborg best og fikk belønningen allerede etter fem minutter.

ÅPNET BALLET: Tobias Mikkelsen satte inn RBKs første mål.

Mike Jensen leverte en strålende gjennombruddspasning til Pål André Helland på høyrekanten. Vingen slo et lavt og presist innlegg mot bakre stolpe, der Tobias Mikkelsen enkelt bredsidet inn 1-0 i det høyre hjørnet.RBKs angrepsspillere fikk mye rom mot Sandefjords vingbacker, som var alt annet enn gode i åpningen. Bortelaget var nådeløse på overganger og etter ti minutter scoret de 2-0-målet med samme oppskrift som på det første målet. Denne gangen var det Mikkelsen som ble spilt gjennom på venstrekanten og la inn til Søderlund. Eliteseriens toppscorer hadde ristet av seg markeringen og dundret inn 2-0 med et skudd i nettaket.

ØKTE LEDELSEN: Alexander Søderlund scoret Rosenborgs andre, i en periode hvor trønderne dominerte totalt.

Jensen traff stolpen

Det meste Rosenborg skapte, kom etter innlegg fra kantene. Søderlund vant mange dueller i feltet og headet noen få meter over etter 20 minutter. Sandefjord slet med å få til noe som helst på RBKs banehalvdel og halvveis i første omgang var en corner de ble snytt for det nærmeste de var en sjanse.

Mike Jensen var centimetere unna å punktere kampen etter en halvtimes spill. Midtbanespilleren plukket opp ballen ved 16-meteren, snudde seg og fyret løs. Skuddet traff innsiden av stolpen og spratt ut. Rosenborg spilte seg ikke til så mange store muligheter mot slutten av omgangen, men var farlig frempå flere ganger og kunne med litt mer presisjon og marginer fått både en og to flere scoringer.

Tidligere RBK-spiller Kjell Rune Sellin hadde muligheten til å score mot sine gamle klubb like før pause. Den hurtige spissen kom alene i bakrom og var på vei mot André Hansen, men ble løpt opp av enda hurtigere Jørgen Skjelvik, som fikk klarert til corner.

Les også

Rosenborg-spissen: - Jeg kunne tjent fire ganger mer i Russland

Store sjanser til begge lag

Rosenborg styrte også i begynnelsen av andre omgang og Jensen forsøkte seg fra ti meter før det var spilt ett minutt, men keeper var med på notene og holdt ballen i fast grep. Sandefjords Viktor Demba Bindia testet også skuddfoten noen minutter senere, men fra langt hold ble det ufarlig for André Hansen.

Men så burde Sandefjord redusert like etterpå. Pål A. Kirkevold kranglet seg forbi to RBK-spillere og fikk skuddet blokkert. Returen spratt til Sellin som bare trengte å plassere ballen i det åpne målet, men spissen var i ubalanse og skjøt over.

Bindia var nære ved å score selvmål kun minuttet senere. RBK kom seg nok en gang til innlegg fra kanten og slo et lavt innlegg bak forsvaret. Bindia fikk en fot på ballen, men taklingen sendte ballen like over egen tverrligger.

Lekker Sandefjord-scoring

Sandefjord viste seg fra en langt bedre side etter hvilen og etter 62 minutter ble det ny spenning i kampen. Cheikhou Dieng slo en perfekt gjennombruddspasning forbi hele RBK-forsvaret til en fremadstormende Kirkevold, som alene mot keeper hadde en enkel oppgave med å sette inn 2-1. Hjemmelaget fikk blod på tann og hadde et par gode forsøk som satte Hansen på prøve etter scoringen. Vestfoldingene ropte også på straffe da Kirkevold gikk i bakken i en duell i feltet, men dommeren vinket korrekt spillet videre.

Les også

Rekdal: - Vi er sterke nok til å takle medaljepresset

RBK fikk etter hvert ristet av seg sjokket og Mike Jensen hadde et godt skudd som strøk utsiden av stolpen med et kvarter igjen å spille. Kun en god redning av keeper hindret Anders Gundersen hindret Helland fra å tegne seg på scoringslista, med et hardt frispark godt plassert i keeperhjørnet. Minuttet senere fant Søderlund nettmaskene for andre gang i kampen, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

SERIELEDERE: Rosenborgs Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Fredrik Midtsjø er suverene på topp av tabellen.

Hardtarbeidende Sandefjord-spillere pådro seg mange gule kort i sluttminuttene og Helland var på vei til å gjøre det enda verre, da kun fingertuppene til Gundersen hindret frisparkscoring fra 20 meter. Det var det nærmeste noen av lagene kom og dermed ble de tre poengene med til Trondheim.

To debutanter

To av Rosenborgs sommerkjøp fikk sine debuter i søndagens kamp. Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø startet kampen og gjorde sakene sine bra. Lædre Bjørdal hadde god kontroll på det meste Sandefjord kom med offensivt og Stamnestrø viste ved flere anledninger frem en god pasningsfot og gjorde ryddejobben defensivt. Yann-Erik de Lanlay ble sittende på benken hele kampen.

Les også

  1. Årets første borteseier for Ranheim

  2. Braaten: - Jeg er helt vilt motivert

  3. To RBK-debutanter starter mot Sandefjord

svp://30909?view=adressa

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Sandefjord Fotball
  3. Rosenborg BK