Fotball

Oddbjørn Lie starter mot Lillestrøm

Ålesunderen får tillit på venstre back når AaFK skal forsøke å gjøre noe med sin elendige borteform på Åråsen.

Oddbjørn Lie erstatter Jo Nymo Matland, som tar plass på innbytterbenken.
  • Sveinung Nedregotten

Oddbjørn Lie erstatter Jo Nymo Matland, som tar plass på innbytterbenken. Ellers stiller AaFK med de samme elleve som slo Vålerenga i forrige seriekamp.

Det betyr at Magne Hoseth har ristet av seg smellen han fikk mot Rekdals gutter og er klar til kamp. Det er også verdt å merke seg at AaFKs nye brasilianer, Marlinho, kan få sin eliteseriedebut. Han sitter på benken i dag.

Kampen mot Lillestrøm blir et spesielt oppgjør for Bjørn Helge Riise, som kom til Aalesund fra Lillestrøm i sommer. Riise har vært i Lillestrøm i ni år (to perioder), og har ikke lagt skjul på at han trivdes svært godt på Romerike.

Dårlig borteform

Aalesund har fem strake bortetap i serien, og har ikke vunnet borte på de sju siste kampene. Lillestrøm på sin side er et brukbart hjemmelag, og har tatt 18 av sine 28 poeng hjemme på Åråsen. AaFK har også tatt 28 poeng så langt i år, og ligger rett bak Lillestrøm på tabellen, på 10. plass.

Aalesund har aldri vunnet en eliteseriekamp på Åråsen. På 10 oppgjør har Lillestrøm vunnet fire, mens seks har endt med poengdeling. Faktisk har de fire siste oppgjørene endt uavgjort. Og det er vel et greit tips i dag også?

Dagens lagoppstillinger:

Lillestrøm (4-2-3-1): Arnold Origi — Michael Timisela, Marius Amundsen, Frode Kippe, Stian Ringstad - Malaury Martin, Marius Lundemo - Jørgen Kolstad, Fred Friday, Mohamed Ofkir - Erling Knudtzon

Benken: Faye Lund, Kind Mikalsen, Vilhjalmsson, Brændsrød, Skogseid, Innocent, Margeirsson

AaFK (4-4-2): Sten Grytebust– Akeem Latifu, Edvard Skagestad, Mikael Dyrestam, Oddbjørn Lie – Bjørn Helge Riise, Peter Orry Larsen, Magne Hoseth, Henrik Bjørdal – Mustafa Abdellaoue, Leke James.

Benken: A. Lie, Matland, Mäntyla, Thrandarson, Bjørk, Marlinho, Hoff.

Følg kampen direkte og chat med vår ekspert:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. Aalesunds FK