Fotball

Smil, Høgmo. Flere har startet verre enn deg

Det er riktignok en god stund siden...

  • Roar Lyngøy

Norge fikk bank av Frankrike (0-4) tirsdag kveld, og oppgjøret føyer seg inn i en fryktelig svak resultatrekke for Per-Mathias Høgmo etter at han overtok jobben etter Egil «Drillo» Olsen i fjor.

På Høgmos åtte første kamper som landslagssjef er det blitt én seier, to uavgjorte og fem tap.

Les også

Det norske forsvarsspillet får stryk

Den eneste seieren til nå kom mot Moldova.Vi må grave langt tilbake i statistikken for å finne en tilsvarende svak start av en norsk landslagssjef.

Tord Grip uten seier

Da Drillo ledet Norge i sin andre periode som landslagssjef i perioden 2009 til 2013, åpnet han med 4-2-2 i antall seirer, uavgjorte og tap.

Før det fikk Åge Hareide (2004-2008) en drømmestart med 6-2-0, hvorav de seks første var seirer. Det første tapet kom i niende forsøk, da det endelig gjaldt i VM-kvaliken mot Italia i Palermo.

Les også

Høgmo holder på planen tross ydmykelsen

Fullt så bra åpnet ikke Nils Johan Semb (1998-2003), men med 2-5-1 var han i hvert fall bedre enn Høgmo.I Drillos første landslagsperiode (1990-1998) ble det 6-1-1 på de åtte første kampene.

Ingvar Stadheim ledet Norge fra 1988 til 1990. Hans åtte første kamper gir identisk statistikk som Høgmo: 1-2-5. Før den tid var Tord Grip sjef (1987-1988). Han vant ikke en eneste kamp, og på de åtte første fikk han 0-4-4. Altså verre enn Høgmo.

Tor Røste Fossen (1977-1987) gjorde det faktisk enda verre. De åtte første kampene endte med null seirer, tre uavgjorte og fem tap.

Enklere å komme til EM

Så Per-Mathias Høgmo kan trøste seg med at det er andre norske landslagssjefer som har opplevd verre åpninger enn ham.

Les også

Høgmo håper på England

En annen trøst får være at EM-kvalifiseringen ennå ikke er i gang.Dessuten: Norge bør ha en gyllen sjanse til endelig å få være med i det gode selskap igjen. EM-sluttspillet er nemlig utvidet fra 16 til 24 lag.

Alle gruppevinnerne og toerlagene går direkte til EM, samt den beste treeren. De resterende åtte treerlagene gjør opp om fire EM-billetter i omspill.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball