Stabæk-helten dropper feiringen: - Jeg vil bare hjem og slappe av

Ohi Omoijuanfo (22) sendte Nadderud til himmels, men noen feiring blir det ikke.

Ohi Imoijuanfo berget for plassen - her gratuleres han av Stabæk-trener Toni Ordinas.

Stabæk - Jerv 2–0 (2–1 sammenlagt)

NADDERUD: Det satt tilsynelatende langt inne for et Stabæk som hadde dominert hele kampen. Først i det 82. minutt satt kveldens første scoring, signert Omoijuanfo. Så fulgte han opp to minutter senere med å sette scoringen som sikret fornyet eliteserie-kontrakt. Nadderud stadion eksploderte i jubelrus.

- For å være helt ærlig, var jeg litt bekymret. Men Toni (Ordinas) sa vi måtte score i det 90. minutt om det trengtes, og at vi måtte ha troen. Det var ordet for i dag. Og vi hadde troen. Det var helt fantastisk, sier Omoijuanfo.

Selv om det var champagne i garderoben, var det ifølge ham selv ikke så viktig med feiring etter en lang og tung sesong. Han ville bare hjem og slappe av, han. Iallfall foreløpig.

- Jeg er hjemmekjær jeg, jeg liker meg hjemme. Samboeren venter på meg hjemme, så da får vi heller feire, jeg og henne. Akkurat nå vil jeg bare hjem og slappe av, sier Omoijuanfo.

Les også

Reddet Stabæk - knuste gamleklubbens opprykksdrøm

Jerv-spiller Espen Knudsen applauderte egne supportere etter det sure nederlaget på Nadderud.

Brøt løftet

For dagens mann var nemlig denne seieren litt ekstra spesiell. 22-åringen spilte nemlig for Jerv i fjorårssesongen, og ble toppscorer. Søndag kveld knuste han gamleklubbens drøm om opprykk og sendte Nadderud til himmels.

- Jeg føler bare masse glede. Jeg sa jo egentlig at jeg ikke skulle feire en scoring mot Jerv, men det var umulig. Jeg var så glad. Når jeg hørte alle supporterne stå opp og juble… Jeg unner dem en feiring, sier Omoijuanfo.

Han er dog imponert over det gamleklubben har fått til.

- All honnør til dem. Men jeg er ganske sikker på at de rykker opp direkte neste år.

Jubelbrøl

Stabæks sportssjef, Inge André Olsen, kom inn i pressesonen etter kampen med et jubelbrøl. Så godt føltes seieren mot Jerv.

- Det var veldig godt, og jeg føler vi fortjener det. Det er selvfølgelig en enorm lettelse. Jeg føler vi har jobbet litt med ryggen mot veggen i hele år. Det er deilig å se at vi knekker koden mot slutten, og at vi klarer det sånn i den siste kampen… Det skal vel godt gjøres å gjøre det mer spennende enn det, sier Olsen til Aftenposten.

- Jeg er så, så stolt av laget. Vi klarer det. For å være ærlig var det et øyeblikk der jeg var litt bekymret, for vi fikk aldri målet. Men dette var en morsom kamp, en spennende kamp, sier trener Toni Ordinas.

Spanjolen tok over tømmene i sommer, da Billy McKinlay var ferdig som hovedtrener etter en dårlig rekke kamper. For etter å ha kjempet helt der nede gjennom hele sesongen, karret klubben seg til en kvalikplass først i siste serierunde. Og igjen, med kniven på strupen, reddet de plassen.

Les også

Jerv-treneren: - Jeg var sikker på at dette skulle gå

Oppturen mager trøst

Kaptein Morten Skjønsberg (33) har vært med på både opp- og nedturer med Stabæk, opp- og nedrykk.

- Dette var pur glede. Det var helt fantastisk. Vi har gjort det spennende i år, men så klarte vi det. Det er nok ikke helsemessig bra for publikum. Det har vært en lang og tung sesong. Vi har hatt noen matchballer, og når vi har hatt kniven på strupen har vi levert. Det er morsomt. I dag synes jeg vi fortjener en fest, sier Skjønsberg.

Nå venter en juleferie for Stabæk-spillerne, før de begynner med sesongforberedelsene rett på nyåret.

For Jerv, var det derimot en skuffende aften. Laget, som rykket opp til 1. divisjon i 2014, spilte i fjor også om opprykk til eliteserien. I år var de også skrekkelig nær, men drømmen ble knust. Da er den fantastiske reisen en mager trøst.

- Det blir tungt å tenke på alt det nå, men vi har jo slått alt som er i 1. divisjon, og det er en fantastisk bra prestasjon. Men det hjelper lite i dag, sier sier Arne Sandstø til Aftenposten.

Han ble Jerv-trener foran denne sesongen, og har dette å si om Omoijuanfu:

- Han er en fantastisk fin gutt som mange i Grimstad er veldig glad i. Slik er fotballen, sier Sandstø.