Fotball

Tromsø-kaptein Wangberg: - Det har vært mistillit

TIL-kaptein Simen Wangberg (24) bekrefter mistillit som årsak for trenersparkingen.

MISTILLIT: Simen Wangberg var med på TILs pressekonferanse klokken 10 tirdag morgen. Senere bekreftet han mistillit til den sparkede treneren. Foto: Ronald Johansen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

ALFHEIM: TIL har fått mye pepper for måten de håndterte sparkingen av Steinar Nilsen med en pinlig «ingen kommentar»-seanse tirsdag morgen, men sendte tre timer senere et brev med utdypende kommentarer, der det ifølge klubben er spillerne selv som ønsket Nilsens avgang.

– I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen, skriver TIL i pressemelding.

Les også

Tromsø-spillerne ønsket Nilsen vekk

— Mistillit

Dette bekrefter TIL-kaptein Simen Wangberg i en SMS til iTromsø.

– Det har vært mistillit til Steinar Nilsen i spillergruppen. Vi ønsker nå å ha fokus på det sportslige fremover. Videre henvendelser går til styret, skriver Wangberg.

iTromsø har vært i kontakt med flere av spillerne og det er tydelig at gruppen har vært splittet. Spillerne ønsker ikke å kommentere sparkingen eller eventuell splittelse innad i laget.

Les også

- Jeg synes det er trasig. Steinar er en nær venn

— Sjokkert

Steinar Nilsen innkalte til egen pressekonferanse i sitt eget hjem i Hagaveien ved 13.30-tiden der han sa han både var sjokkert og overrasket og ikke hadde opplevd mistillit.

– Jeg er sjokkert og overrasket over at vi sitter her i dag, men fattet. Flere spillere har tatt kontakt med meg og beklaget det som har skjedd, sier Nilsen.

– Og i medarbeidersamtalene nylig fikk jeg mer ros enn jeg noensinne har fått, fortsetter han.

Les også

 1. Redningsmann, medaljejubel og sparken - slik var Nilsens TIL-år

 2. Ondrasek om sparkingen: - Noe måtte skje

 3. Sparket Nilsen: - Dette er veldig tungt og sjokkartet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Vålerenga31204135
3Rosenborg21106154
4Molde21105324
5Viking311136-34
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Steinar Nilsen
 4. Simen Wangberg