Slik får du ikke se Ørn-jentene feire

Trondheims-Ørn har ingen planer om å kopiere Brøndbys omdiskuterte bilde dersom de vinner cupfinalen.

TRONDHEIM (Adressa.no) — Vi kommer til å danse og feire hvis vi vinner cupfinalen i morgen, men det blir med klær, forsikrer landslags- og Ørn-spiller Inger Ane Hole.

Halvbare rumper

Det var i forrige uke det danske damelaget Brøndby kvalifiserte seg til kvartfinalen i Mesterligaen og økte serieledelsen. For å dele seiersgleden med sine fans ble det tatt bilde fra garderoben.

Det i seg selv er ikke så underlig, men i front av bildet ser vi de halvbare bakendene til trioen Theresa Nielsen, Chirine Lamti og Julie Tavlo Petersson.

Nielsen la bildet ut på Instagram, og skrev blant annet «Når enden er god, er alting godt», og hadde også med hashtaggen #godrøvgodweekend.

- Litt dumt fokus på damefotball

Til SportExpressen.se sier hun at jentene var litt ekstra glade etter de gode resultatene, og at humor er en stor del av Brøndbys lagånd.

KLARE FOR FINALE: Ørn-jentene foran cupfinalebussen.  Fra venstre, Andrea Haugstøyl, Inger Ane Hole,  Guro Reiten og Christine Skogli

Også Inger Ane Hole ser humoren, men garanterer at de vil feire med klær hvis det blir cupseier mot LSK Kvinner i morgen.— Det er klart vi ser humoren, men det som blir litt dumt er at dette blir fokuset når det er snakk om damefotball. Men det får vi får bare ta. Vi får bare prøve å gi gode sportslige resultater, og så får vi feire med klær, sier hun.

- Kvinnelige med klær på

Hun og resten av Ørn-laget tok i går kveld flyet fra Værnes til Gardermoen for å få best mulig oppladning til årets siste – og viktigste – kamp. På turen ble Brøndby-jentenes bildedeling et tema.

— Det er viktig med humor og god stemning, og det har vi også. Men vi behøver ikke legge ut slike bilder. Damefotballen trenger ikke slik publisitet egentlig. VI kan føle oss kvinnelige med trøya på, og det er mange som liker å pynte seg. Men vi har ikke behov for å vise deler av rumpa, sier hun.

- Dårlig spøk

Reaksjonene etter rumpestuntet har ikke latt vente på seg, og flere av de store avisene i Danmark og Sverige har hatt store oppslag om saken.

Klas Tjebbes, klubbleder for Sveriges beste damefotballag FC Rosengård, er ikke begeistret for stuntet fra Brøndby.

— Det er kanskje bare spøk, men i så fall er det en dårlig spøk. Det her ødelegger for oss som forsøker å jobbe med å få opp seriøs interesse for damefotball, sier han.

- Ikke jaget oppmerksomhet

Som et svar til Tjebbes sier Nielsen at det ikke var noen intensjon om at bildet skulle nå så mange.

— Vi har bare hatt det morsomt, og ikke tenkt så mye på det. Det var en spontan spøk. Jeg kan forstå hva han mener, men vi har ikke jaget oppmerksomhet. Vi har bare hatt det morsomt etter en uke med gode resultater, sier Nielsen.

Fokus

Og nettopp et godt resultat, som innebærer cupgull, vil Hole også ha med seg fra Telenor Arena hvor finalen spilles.

— Vi merker at det er litt ekstra, men vi må forberede oss på vanlig måte og holde fokus, sier hun.

I dag venter en treningsøkt i Valhall, før det skal slappes av og forberedes på et hotell i Sandvika.

— Vi har ikke noe voldsomt opplegg, og skal bare kose oss, sier hun.