Fotball

Roberto Martinéz i Everton-samtaler

Har sagt opp jobben i Wigan.

EVERTON-AKTUELL: Roberto Martinéz.

Roberto Martinez har sagt opp som Wigan-manager og går i samtaler om å overta sjefsstolen i Everton.

– Han ba om tillatelse til å bytte jobb, og det har jeg gitt. Han har 12 måneder igjen av kontrakten, og den klubben som vil ansette ham må betale ham ut av den kontrakten, sa klubbeier Dave Whelan tirsdag til BBC.

– Everton ringte meg, og jeg har gitt dem tillatelse til å snakke med ham.

Martinez har hele tiden vært regnet blant de mest aktuelle til å etterfølge David Moyes, som forlot managerjobben i Everton til fordel for Manchester United.

Martinez førte Wigan til FA-cuptriumf tidligere i måneden, men han greide ikke å berge klubben fra nedrykk til mesterskapsserien.

– Han føler at han ikke er mannen for å føre oss tilbake til eliteserien. Jeg må akseptere det han føler. Han elsker Wigan og våre tilhengere, men vi må gå videre, og jeg vil ha søkere til jobben, sa Whelan.

Tidligere tirsdag ba Wigan-kaptein Gary Caldwell tynt om at Martinez måtte bli og hjelpe klubben tilbake til eliteserien.

– En rekke klubber ønsker hans tjenester, og det forstår jeg. Selvsagt ønsker alle at han fortsetter her og hjelper oss tilbake til Premier League raskest mulig. Det er hans avgjørelse, og det er en stor beslutning han må ta. Uansett hva han velger, vil vi ønske ham lykke til. Men på vegne av spillerne kan jeg si at vi er desperate etter å beholde ham, sa Caldwell til Wigan Evening Post.

Forrige uke ba Martinez om forsikringer rundt bedre treningsfasiliteter og mer midler til ungdomsarbeid. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball