Her hylles de franske verdensmesterne av hundretusener i Paris

Tjue år etter forrige VM-gull feirer Frankrike igjen. Se bildene!

De franske spillerne fikk en flott æresrunde i den franske hovedstaden etter ankomst fra Moskva.

Mandag kveld ankom de franske mesterne Paris og allerede på flyplassen sto jubelen i taket da verdensmesterne steg ut av flyet.

Den jubelen sank ikke akkurat da Frankrikes landslag dro inn til hovedstaden. Ifølge NTB møtte hundretusener møtte opp langs Paris’ hovedgate Champs-Élysées.

President Emmanuel Macron var på Elyséepalasset for å ta imot de nybakte heltene, dagen etter at han selv var tilstede på Luzhniki stadion i Moskva der gullet ble sikret.

  • Se bildegalleri øverst i artikkelen - trykk på bildene for å bla videre (lesere hos Adresseavisen, Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og iTromsø kan se bildene nederst i artikkelen)

– Jeg er veldig stolt, sa Macron til radiostasjonen RMC ifølge NTB.

Macron skal også ha forsøkt seg på en «dab» - altså signaturfeiringen til Frankrike- og Manchester United-stjerne Paul Pogba.

Les også

To personer døde under vill gullfeiring i Frankrike

Gullparade

For etter finaletapet mot Portugal i EM på hjemmebane for to år siden, fikk det franske folk sin revansje søndag kveld, da VM-gullet kom hjem etter 4–2-seier over Kroatia.

Les også

Supertalentet gjorde som Pelé: Frankrike vant VM etter ellevill finale

Didier Deschamps menn var favoritter og nå er den franske landslagssjefen en av tre som har vunnet VM-gull både som spiller og trener (Franz Beckenbauer og Mario Zagallo er de andre). Deschamps var kaptein i 1998 da laget tok gull på hjemmebane.

– Dette er like stort og like vakkert som i 1998, sa Deschamps da han ble spurt om å sammenligne Frankrikes to VM-triumfer.

Han og spillerne mottok hyllesten da de kjørte buss i gullparaden gjennom sentrum. Fra før er det klart at flere metrostasjoner skal kalles opp etter årets verdensmestere.

I tur og orden har Peru, Australia, Argentina, Uruguay og Belgia blitt slått på tur til finalen, der et selvmål av Mario Mandzukic, samt scoringer av Antoine Griezmann, Paul Pogba og Kylian Mbappé sørget for fransk jubel.

Det var en blå tornado i Moskva søndag kveld, der Kroatia ble slått 4–2 etter en minneverdig VM-finale.

– Vi har gjort noe helt urolig og skapte historie. Dette skal vi nyte. Vi skal møte våre familier og ha det gøy. I morgen vil det være det samme i Frankrike, da skal vi feste med det franske folk, sa Antoine Griezmann etter kampen søndag.

Kroatisk sølvfest

Men heller ikke i Zagreb var det spesielt dårlig stemning da det kroatiske landslaget kom hjem etter VM-bragden.

De kroatiske spillerne fikk se folkehavet under seg mens finaletaperne fløy over Zagreb.

For til tross for finaletap har rødrutene fra Balkan imponert kraftig og forbedret sin bestenotering, som i likhet med Frankrike ble satt på fransk jord i 1998.

Bronselaget med Davor Suker i spissen er nå «glemt» og den kroatiske hovedstaden sto på hodet da landslaget kom hjem mandag kveld. Ifølge NTB skal omlag hundre tusen ha vært ute i gatene i Zagreb.

Luka Modric ble kåret til VMs beste spiller. Her vinker han til fansen hjemme i Zagreb.

For en stakket stund, var den kroatiske irritasjonen på Griezmanns straffespark glemt. Høylytte fans som vaiet med flagg og var kledd i Kroatias karakteristiske rutete drakter holdt opp bannere.

«Dette er hvorfor Kroatia er elsket» lød det teksten på det ene banneret, mens et annet hadde følgende budskap: «Vi er få, men vi trodde på det og det var nok», skriver NTB.

Kroatia fikk naturligvis sin fortjente hyllest til tross for søndagens tap i VM-finalen. Deres supportere gjorde ikke skam på sitt gode rykte for å lage liv i sentrum.