- Enda deiligere å slå Molde med Solskjær som trener

Ole Gunnar Solskjær gjør altså comeback som Molde-trener, og skal møte AaFK i sin første seriekamp med MFK på nesten to år. Men det skremmer ikke AaFK.

LURT VALG: Magne Hoseth var i godt lune etter onsdagens AaFK-trening. Hoseth føler at Molde gjorde et klokt valg med å hente tilbake Ole Gunnar Solskjær.
  • Helge Skuseth

– Blir det ti prosent vanskeligere å møte Molde nå, når alle MFK-spillerne skal prøve å vise Solskjær hva de kan? spurte vi AaFK-trener Trond Fredriksen etter onsdagens trening.

– Nei, det blir heller ti prosent deiligere å slå dem! svarte Trond kontant. Og dro på smilebåndet.

ENDA DEILIGERE: Trond Fredriksen tror det blir enda deiligere å slå MFK – med Solskjær der.

Han var selv en sentral spillere på AaFK da Molde sist ble slått i seriekamp, på Aker Stadion 21. juni 2003. Øyvind Gjerde (senere Molde-spiller) scoret seiersmålet for AaFK langt på overtid, og det var Trond Fredriksens lange innkast som førte til at Gjerde kunne dundre ballen inn.– Jeg husker fortsatt den gleden seieren ga oss og alle supporterne våre. Og den gleden ønsker jeg inderlig at også dagens spillere skal få føle, og det har vi sjansen til søndag. Klart vi kan slå dem! sier Trond.

Ikke overrasket

Magne Hoseth var Molde-spiller da Solskjær sist var trener der, og han sier at han ikke var overrasket over at Solskjær ble ansatt nå på slutten av sesongen.

– Et lurt trekk av Molde, og nøye kalkulert. Nå skal Molde i kontraktsforhandlinger med en del viktige spillere, samtidig som de er i ferd med å finsikte hvilke nye spillere de vil ha inn. Og Solskjær er jo som fluepapir på nye spillere, veldig mange synes det er stas å spille under ham, sier Hoseth.

Som synes det er bra for AaFK at Molde må ut i en tøff batalje mot Celtic torsdag.

– Jeg håper at det blir en beinhard kamp, og så håper jeg at Molde vinner. Både fordi jeg fortsatt har sterke følelser for klubben, men også fordi jeg tror at Molde da kan bli litt «enklere» å møte her søndag. Men uansett må vi prestere 110 prosent av vår normale kapasitet for å kunne slå dem, Molde er gode, mener Magne.

Som tror at Solskjærs tilbakekomst vil bli merket umiddelbart.

Les også

Gjelsten: - En lykkelig dag for Molde Fotballklubb

Les også

Solskjær presentert som Molde-trener: - Har savnet å spille store kamper

Les også

«Molde måtte komme opp med noe helt spesielt. Det har de gjort.»

Eikrem tilbake?

– Han vil jo helt sikkert få på plass trenerapparatet sitt nokså raskt, og jeg tipper at han også vil hente flere profilerte spillere til klubben. Mitt tips er at i hvert fall Magnus Wolff Eikrem blir hentet tilbake fra Malmö, smiler Hoseth.

– Tror du Solskjær også vil forandre på MFKs formasjon?

– Nei, det er ikke sikkert. Formasjon er kun et tall. Men spillerne vil helt sikkert respondere med økt adrenalin og innsats, Solskjær har en aura rundt seg som spillerne elsker!

Ole Gunnar Solskjær svarer på spørsmål etter at han onsdag ble presentert som ny manager i Molde.

Hoseth ser fram til Molde-kampen, det legger han ikke skjul på.– Jeg kjente det før Stabæk-kampen at jeg hadde noe på gang. Og da jeg kom inn der, fungerte det bra for meg og for laget. Også denne uka har vært positiv for meg, jeg begynner faktisk å finne formen!

Perfekt

At AaFKs siste fire motstandere i år er Stabæk, Molde, Mjøndalen og Rosenborg syntes han var perfekt.

– Jeg spilte jo for Stabæk i fjor, og nå møter vi Molde. Som jeg føler har vært «min» klubb i Norge. Så skal vi til Mjøndalen, der jeg var på treningsopphold i vinter og var veldig nær å signere for. Og så avslutter vi mot Rosenborg, som ikke trenger noen ytterligere kommentar fra min side. Rosenborg har alltid vært laget å slå for meg og Molde, ler han.

Trener Trond Fredriksen nøt seieren mot Stabæk.

– Vi trengte den oppturen hele gjengen, en slik borteseier var viktig for hele gruppa vår. Nå er målet å slå Molde, det er sannelig på tide!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering