Fotball

Rekdal: - «Moa» er alltid interessant for Vålerenga

«Moa» kan forlate Stuttgart gratis, men VIF-trener Kjetil Rekdal tror det er to ting som hindrer en mulig overgang til gamleklubben.

Det meste tyder på at Mohammed Abdellaoues ikke fortsetter i Stuttgart. Kjetil Rekdal og Vålerenga er interesserte (Arkivfoto) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Tidligere i dag kom meldingen om at Bundesliga-proffen Mohammed Abdellaoue kan forlate sin tyske klubb vederlagsfritt i sommer . 29-åringen, som står med 33 A-landskamper og syv mål for Norge, har ikke slått til i Stuttgart. En del skyldes skadeproblemer.

Les også

Hevder Stuttgart vil gi bort «Moa» gratis

«Moa», med en fortid i Vålerenga – 69 kamper og 30 mål – er dermed tilgjengelig. Også for gamleklubben. Men Kjetil Rekdal er usikker på om det går.

— Dette var nytt for meg. Men selv om han får gå gratis har han to år igjen av kontrakten i Stuttgart, og slik jeg kjenner til det er signalene at han kunne tenke seg å fullføre de to årene i utlandet og så vurdere om han skal hjem. Og skal han hjem ti Norge da, så vil han spille for Vålerenga. Men jeg tviler på om vi har råd til å lønne ham nå, sier Rekdal.

Kan bli for høy lønn

Vålerenga er i ferd med å finne fast feste under beina igjen etter år med store økonomiske problemer. Målet er at VIF i 2016 skal gå i null. Altså i balanse på budsjettet.

— Nå bare gjetter jeg, men jeg er usikker på om en spiller kunne tenke seg å gå ned fra 10, 12 eller 15 millioner i årslønn, til en million i årslønn. Men «Moa» vil alltid være interessant for Vålerenga den dagen han skal hjem til Norge. Men jeg har ikke tenkt denne tanken nå, og nå er det nok umulig å få til lønnsmessig også. Og om han skulle bestemme seg for å komme hjem når kontrakten i Tyskland går ut sommeren 2017, så må alt klaffe for at vi skal kunne signere ham. Men dette er det umulig å gi et fornuftig svar på nå. Vi er ikke i nærheten av å tenke i de baner i dag, sier Rekdal til Aftenposten.

I morgen møter Rekdals Vålerenga Molde på Aker stadion. Molde har sine to antatt beste spisser ute med langtidsskader (Bakenga/Gulbrandsen), mens VIF ikke helt har klart å erstatte fjorårets målmaskin Vidar Örn Kjartansson med Deshorn Brown.

En skadefri «Moa» i form ville definitivt vært en erstatter for islendingen med 25 seriemål i fjor. Men Rekdal sier dyre spillere har fått nei fra Vålerenga etter at Rekdal overtok som trener igjen før 2013-sesongen. Nettopp fordi økonomien ikke skulle presses ytterligere.

— Vi har sagt nei til spillere mange ganger fordi de har vært for dyre for oss. Det er mange som har kunnet tenke seg og kan tenke seg å spille for Vålerenga, men det har blitt fir dyrt. Da har vi måttet si nei takk. Det er både norske og utenlandske spillere, sier Rekdal.

Les også

Vålerenga på vei ut av Ullevaal stadion

Vurderer kjøp i sommer

Klubben planlegger allerede for neste sesong, og det kan åpne seg muligheter for å hente nytt blod allerede i sommer.

— Vi jobber livet av oss på alle plan når det gjelder spillerlogistikk. Det henger nøye sammen med økonomien i klubben. Vi må planlegge alt veldig godt for ikke å dra på oss nye utgifter vi ikke kan håndtere. Men lønnskostnadene våre går drastisk ned 1. januar neste år. Men vi må erstatte noen av dem som er på utgående kontrakter. Det jobber vi med. Dessuten kan det bli salg i sommer, da kan det også hende noen må erstattes. Men det er foreløpig en intern sak, sier VIF-treneren.

- Er det slik at klubbinvestor Tor Olav Trøim kan bidra med noe i sommer for å forsterke et medaljejagende VIF?

— Vi har en eier i London som følger veldig nøye med på det som skjer. Og som er positiv og optimistisk på våre vegne. Og det er nok sikkert mer positivt for en investor å bli med på investeringer når han ser retningen dette går i. Til nå har han bidratt til å fylle store svarte hull. Vi er i en sluttspurt med å bygge opp igjen Vålerenga, og det kan gi oss store muligheter i årene som kommer. Da er det viktig å ha et lag som spiller den fotballen vi ønsker og som utvikler seg i riktig retning, sier Rekdal.

Riktig retning går det for laget fra Oslo øst. I 2013 ble det 11. plass, i fjor 6. plass. Nå ligger laget på 3. plass på tabellen etter 12 kamper. Det er seks poeng bak serieleder Rosenborg, men tre foran fjorårsmester Molde.

Les også

 1. Rekdal: - Viktig for ligaen at Rosenborg gjør det så bra

 2. Dette sier Rosenborg-helten om Rekdals taktikk

 3. Rekdal ut mot RBK-takling: - Det var jo nesten et drapsforsøk

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mohammed Abdellaoue