Ingen vil spille for Wigan

Nyopprykkete Wigan Athletic har store problemer med å skaffe spillere foran sitt første møte med Premier League-fotball. — Det er ingen som vil komme hit, stønner manager Paul Jewell.

CHAMPAGNE: Wigan Athletic sikret opprykket i vår. Da fant manager Paul Jewell frem muserende drikkevarer. Ingen vil være med Jewell neste gang champagnen skal frem. Foto: DIGITALSPORT
  • Roy Ellingsen

Jewell har vært med på det før. Da han mot alle odds ledet Bradford City til Premier League i 1999, var det heller ikke lett å få etablerte spillere til klubben. Likevel klarte Liverpool-gutten det «umulige». City berget kontrakten, på Wimbledons bekostning.

— Jeg har en ønskeliste like lang som armen min. Siden vi sikret opprykket, har fem-seks etablerte Premier League-spillere sagt at de ikke vil komme hit, sier Jewell, ifølge BBC.

Scott Parker, Robbie Keane og Darren Bent er blant spillerne som har sagt nei til å komme til JJB Stadium. Wigan ligger nord i Lancashire med tung lokal konkurranse. Liverpool, Everton, Bolton, Blackburn, Manchester United og Manchester City er alle innenfor en times reisetid fra Wigan.

— Uansett hvem som kommer inn, så kommer det til å være kvalitetsspillere, understreker Jewell.

Rapporter i England forteller at Wigans søkkrike eier, tidligere Blackburn-spiller Dave Whelan, har gjort 20 millioner pund tilgjengelig for forsterkninger.