AaFK vil kjøpe Marlinho

Er i Brasil for å forhandle om en overgang.

Marlon Mateus de Silva, eller Marlinho, er ønsket i Aalesund.

I midten av august kom Marlon Mateus da Silva til AaFK på lån ut sesongen fra det brasilianske klubben EC Tigres dos Brasil, i 2. divisjon i Rio de Janeiro. Klubben har et større fotballakademi som har ønsket et samarbeid med AaFK, og det var slik «Marlinho» endte opp i klubben i høst.

Er i Brasil. Før 21-åringen kom til klubben hadde de kun sett han litt på video. Ettersom det ikke kostet AaFK noe særlig å hente han på lån, tok de en sjanse på at det kunne være en spennende spiller. Selv om han kun har fått tre innhopp og starta én kamp i serien, så jobber klubben med å få til en overgang.

– Jeg og Henrik (Hoff) har reist til Brasil med et ønske om at Marlinho skal bli AaFK-spiller. I tillegg vil vi også se på mulighetene for et videre samarbeid med akademiet, sier Fredriksen.

– Veldig spennende

Han har hele tiden hatt troen på at 21-åringen kan bli en spennende tilvekst. Fredriksen mener det er ekstremt viktig at Marlinho lærer seg engelsk om han skal bli værende i AaFK.

– Vi synes det er en veldig spennende spiller, men han er langt fra et ferdig produkt.

Men det er ikke sikkert det er mulig å få til en avtale.

– Det må være innenfor rimelighetens grenser for at det skal være aktuelt for oss, hvis ikke blir det vanskelig.

Slik Sunnmørsposten forstår det skal brasilianerne tidligere ha gitt uttrykk for at videresalgsprosenter skal være viktig ere for dem enn en høy overgangssum.

Treningskamper

Den brasilianske klubben har også arrangert noen treningskamper for at AaFK-treneren og Hoff skal få se hvordan nivået på spillerne er i

– Det er noe vi gleder oss veldig til. Vi skal være her noen dager for å se hvordan de jobber, sier Fredriksen som understreker én ting spesielt.

– Hvis det er spillere her som kan gå rett inn på laget vårt er det interessant, men det viktigste er at vi får opp flere spillere fra vår egen utviklingsavdeling.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk