- Det blir tidenes kamper på Sørlandet

Start-spillerne satt benket foran tv-en da Jerv slo Kristiansund søndag.

Det blir tidenes kamper på Sørlandet, og noe alle bør glede seg til, sier Mads Stokkelien.

Alexander Lind ble den store helten for Jerv søndag, og scoret begge målene da Kristiansund ble slått 2-0 på bortebane. Nok en gang avgjorde laget fra Grimstad mot slutten av kampen.

IMPONERT: Mads Stokkelien mener kampene mot Jerv blir "tidenes kamper" på Sørlandet, og er meget imponert over motstanderen. - De er dønn solide, sier Start-spilleren etter Jervs seier mot Kristiansund.

— Jerv er dønn solide. De er pottetette bakover, og har matchvinnere fremover på banen, sier Stokkelien.Han tror det blir en herlig ramme rundt begge kampene mot Jerv. Det første oppgjøret går på Levermyr i Grimstad førstkommende lørdag. Returoppgjøret spilles på Sparebanken Sør Arena onsdag 25. november.

— Det blir fantastisk å spille mot Jerv. Det står mye på spill, og det er et lokaloppgjør, som klart betyr mye for begge lag. Det gjør rammen ekstra spesielt, sier Stokkelien.

Jervs Alexander Lind (midten) feirer 0-1 i kvalifiseringskampen mellom Kristiansund og Jerv på Kristiansund stadion. Jervs seier sørget for at det blir Sørlandsderby i kvalikfinalene om den siste plassen i eliteserien neste år.

Han tror det blir to tøffe og jevne kamper mot Steinar Pedersens gutter.— Den første kampen blir viktig, og vi må forberede oss på en krig der, sier Stokkelien, som forventer mye folk til begge kampene.

— Jeg regner med at det kommer vanvittig mye folk, og det bør bli tilnærmet fullt, sier spissen.

- Ingen enkel kamp

Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl lot seg også imponere av Jerv søndag.

— De er bra defensivt organisert, og de er vanskelig å score på. På topp har de et par spillere med god fart, som også kan gjøre ting på egenhånd. Det blir ingen enkel kamp for oss, sier han.

I likhet med Stokkelien forventer han en god ramme rundt kampen, både i Grimstad og Kristiansand.

— Det betyr litt ekstra med et lokaloppgjør. Vi kjenner mange av spillerne på laget, og det er mange som har spilt for Start. Vi må bare glede oss til denne kampen, for det blir kjempeartig, sier Vikstøl.

- Blir det fullsatt både på Levermyr og Sør Arena?

— Jeg tror virkelig folk har lyst å få med seg denne kampen, og det blir en kamp for historiebøkene. Det bør bli masse folk på tribunen, sier Vikstøl.

Fullsatt Sør Arena?

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, tror Jerv mot Start blir to fantastiske kamper for publikum.

— Jeg antar at vi må tilbake til første kamp i 2007 for å finne tilsvarende publikumstall (14448 mot Viking, red.anm.). Det vil ikke overraske meg om det blir helt fullt igjen, sier Øgrey Brandsdal, som også så Jervs kamp mot Kristiansund på tv.

— Det er bare å gratulere Jerv. De har gjennomført en fantastisk sesong, og dette er fullt fortjent, sier han.

Jerv tok seg videre til kvalik med en sen scoring av Glenn Andersen i siste serierunde mot Follo. Mot Hødd scoret Ohi Omoijuanfo på overtid, og sikret ekstraomganger. Den kampen gikk til straffespark, hvor Tobias Collett scoret det avgjørende målet.

- Var hakket hvassere

Mot Kristiansund søndag scoret Lind de to målene etter 85 og 93 minutter.

— Jeg satt med en følelse at Jerv var hakket hvassere. De har en vane å avgjøre mot slutten, og klarte det denne gangen også, sier Øgrey Brandsdal.

- Alle tror Start gruer seg til å møte Jerv?

— Jeg tror både Start og Jerv gleder seg. Det blir et ordentlig trykk rundt kampene, og mye folk både på Levermyr og hos oss, sier Øgrey Brandsdal.

- Hva kommer dere til å tjene på kampen om det blir fullsatt?

— Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det blir en ekstra inntekt, men vi mistet også litt plasseringspenger, sier Øgrey Brandsdal.

Start hadde budsjettert med en 10. plass i år, men endte på 14. plass.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk