Fotball

Fullsatt Wembley stemte i på Frankrikes nasjonalsang

Rørende scener på Englands nasjonalarena fire dager etter terroren i Paris.

 • Roar Lyngøy

ENGLAND — FRANKRIKE 2-0

Sikkerheten foran privatlandskampen på Wembley mellom England og Frankrike var kraftig oppgradert med bevæpnede vakter.

«Liberté, égalité, fraternité» prydet Wembley tirsdag. Det står for frihet, likhet og brorskap.

Nasjonalstadionet i London har etter terrorangrepene i Paris fredag vært pyntet i de franske fargene, og man har også kunnet se det franske mottoet «liberté, égalité, fraternité», som står for frihet, likhet og brorskap.Før kampen var det flere markeringer. Prins William og den britiske statsministeren David Cameron var ute på banen sammen med de to landslagssjefene Roy Hodgson (England) og Didier Deschamps (Frankrike) og la ned blomster i Frankrikes nasjonalfarger.

Prins William hedret ofrene for terroren i Paris.

Etter å ha sunget den engelske nasjonalsangen var det tid for den franske. Teksten til «Marseillaisen», Frankrikes nasjonalsang, ble vist på storskjerm slik at alle tilskuerne som ville kunne synge med. Og det gjorde de aller fleste. Sjelden har vel nasjonalsangen til et bortelag blitt sunget høyere.

Wembley var farget i blått, hvitt og rødt.

Det var rørende scener på Wembley. Fotballen viste at den kan skape samhold i en vanskelig tid for Europa.Etter et minutts stillhet var kampen på Wembley i gang like over klokken 21.

Briter og franskmenn står sammen mot terror.

Avlysninger i Belgia og Tyskland

Privatlandskampene Belgia — Spania og Tyskland - Nederland skulle også ha vært spilt tirsdag kveld, men ble avlyst på grunn av terrorfrykt. Tyskland-kampen i Hannover ble først avlyst et par timer før avspark.

Hele tiden har det vært sagt at England-Frankrike ville spilles som planlagt på Wembley, og kampen startet som oppsatt klokken 21.

Det var et massivt politioppbud i forbindelse med kampen mellom England og Frankrike.

Kampen kom bare fire dager etter de grufulle angrepene i Paris fredag der 129 mennesker mistet livet.Mens fredagens kamp mellom Frankrike og Tyskland ble spilt på Stade de France, gikk det av flere eksplosjoner i nærheten av stadion. Minst en person med bombevest forsøkte å ta seg inn på stadion, men ble til alt hell hindret av sikkerhetsvakter. Det kunne blitt et blodbad.

Fredagens kamp ble ferdigspilt. Etter oppgjøret samlet tusenvis av forvirrede tilskuere seg ute på gressmatten. De tyske spillerne turde ikke å forlate stadion etter at den var ferdigspilt og ble der over natten.

Mistet søskenbarnet

Didier Deschamps og det franske landslaget ankommer Wembley.

To av Frankrikes spillere fikk angrepene spesielt tett inn på livet. Lassana Diarra mistet søskenbarnet sitt under de tragiske omstendighetene, mens søsteren til Antoine Griezmann unnslapp angrepet på konsertetablissimentet La Bataclan.

Antoine Griezmann (til venstre) og Lassana Diarra ble personlig berørt av det som skjedde i Paris.

Begge spillerne valgte å bli en del av spillertroppen. De startet begge på benken tirsdag. Diarra kom på banen etter 56 minutter, mens Griezmann kom inn ti minutter senere.19-åringen Dele Alli ga England ledelsen 1-0 med et susende skudd i krysset etter 39 minutter. Det sto 1-0 ved pause. Wayne Rooney la på til 2-0 tidlig i 2. omgang. Det ble også resultatet.

Men tirsdag kveld var ikke resultatet i fokus. Det viktgiste var at kampen forløp uten dramatikk, og at fotballen viste samhold.

Les også

 1. Stadion evakuert før Tyskland-Nederland

 2. I kveld synger engelskmennene den franske nasjonalsangen

 3. Det skulle bli en drømmekveld. Det ble en tragedie.

 4. Belgia avlyser landskamp av sikkerhetsårsaker

 5. «Frankrike bør ikke arrangere fotball-EM»

 6. Selvmordsbombere ble arrestert under OL i Sotsji

 7. Omfattende sikkerhetstiltak rundt og på Frankrikes hotell

 8. NFF skjerper sikkerheten under cupfinalen

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Englands herrelandslag fotball
 3. Frankrikes herrelandslag fotball