Fotball

Pirlo: - Om vi vinner Champions League, forlater jeg Juventus

Playmaker Andrea Pirlo sier en Champions League-triumf vil være den perfekte avslutningen på Juventus-karrieren.

Få slår så gode frispark som Andrea Pirlo. Her scorer han mot Torino.
  • Torgrim Bakke
  • Pernille Ingebrigtsen

Først skal Serie A-laget slå Real Madrid i semifinalen – og så Barcelona eller Bayern München i en eventuell finale, men Andrea Pirlo (35) har allerede nå varslet at han kommer til å forlate «Den gamle dame», som Juventus kalles, om de går hele veien og vinner Champions League.

— Om vi vinner Champions League, forlater jeg Juventus. Det vil være en drømmeavslutning på mitt opphold her og en fantastisk dag for alle i klubben, sier 35-åringen til italienske Tuttosport.

— Men jeg gjentar, det er bare hvis vi vinner Champions League.

Bytter ikke klubb i Italia

Det blir ingen retur til kriserammede Milan, hvor Pirlo var i ti år. Klubben slapp spilleren med silkefoten gratis til Juventus, og etter det har Pirlo blitt seriemester med Juventus fire ganger på rad. Ettersom Milan vant serien 2010-11-sesongen, har Pirlo blitt seriemester i Italia fem sesonger på rad.

Andrea Pirlo (nummer to fra høyre) hadde Carlo Ancelotti (til venstre) som trener i Milan i mange år. Her jubler de sammen med Rui Costa, Clarence Seedorf og Massimo Ambrosini for plass i Champions League-finalen i 2003.

— Jeg trengte noe nytt. Jeg ønsket meg en klubb med store ambisjoner, som mine - og jeg fant den perfekte klubben, sier Pirlo om overgangen fra Milan til Juventus, skriver The Guardian.

Les også

Juventus sikret seg overlegent seriegull

Dersom han skulle forlate Juventus, er det bare en klubber utenfor Italia som er interessante.

— Jeg flytter i så fall utenlands, sier italieneren som er hundre prosent sikker på at Juventus blir hans siste Serie A-klubb.

- Som en far

Juventus tar imot Real Madrid hjemme på Juventus Stadium tirsdag for den første semifinalekampen. For Pirlo betyr det gjensyn med sin tidligere trener i Milan, Real Madrid-manager Carlo Ancelotti.

Pirlo beskriver Ancelotti som en far og sier 55-åringen endret karrieren hans ved å plassere han foran forsvaret på den måten han gjorde. Playmakeren hadde tidligere spilt i en mye mer offensiv rolle.

— Vi har delt så mange uforglemmelige øyeblikk, sier mannen som har vært med å løfte Champions League-pokalen to ganger med Milan - i 2003 og 2007. I år kan han altså få sitt «hat-trick».

Angrer ikke på karrieren

Pirlo har spilt hele sin karriere i Italia - siden debuten med Brescia som 16-åring i 1995. I tillegg til Brescia står Inter Milan, Reggina, AC Milan og Juventus på 35-åringens CV.

I 2006 var han imidlertid nær en Real Madrid-overgang.

— Fabio Capello ville ha meg der, og Milan hadde litt problemer med Calciopoli-skandalen. Avtalen var klar, og nesten i orden, men så bestemte jeg meg for å bli i Milan, og det er jeg glad for - fordi vi vant Champions League den sesongen (2007). Jeg angrer ikke på at jeg ikke har spilt i toppligaer som La Liga og Premier League. Jeg er italiener og har spilt for de tre toppklubbene i landet. Jeg er mer enn fornøyd med karrieren min, sier han.

Men stor respekt for den spanske klubben - det har Pirlo.

— Real er Real. Du leser navnet og du forstår at du snakker om den viktigste klubben i verden.

Juventus-Real Madrid tirsdag kl. 20.45

Les også

Bombe eksploderte på tribunen under hatkamp

Les mer om

  1. Champions League
  2. Juventus FC