Fotball

- Fantastisk med de beste i Europa til Molde

Molde-supporterne har lagt lista høyt. De drømmer om Champions League til høsten.

KLARE: Dette er noen av dem som denne fotballsesongen skal skrive om sine lag i eliteserien.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
DRØMMER OM EUROPA: Molde har spilt mot Real Madrid før. Kanskje kommer denne gjengen til rosenes by kommende høst?

Rune Solenes Opstad, Siw Bergsås og Knut Eirik Gården skal denne sesongen skrive for Aftenposten om sitt favorittlag: Molde.

* SAMLESIDE: Her finner du alt de skriver

— Hvilke forventninger har dere til Molde i år?

— De fleste tror og håper på et nytt seriegull. Molde har i utgangspunktet den beste troppen, de har et godt innarbeidet spillemønster og er i en finansiell situasjon som gjør at de har mulighet til å beholde / forsterke troppen. Selvfølgelig er vi også veldig spent på Champions League-kvalifiseringen, det hadde vært fantastisk igjen å se de beste lagene i Europa på Aker Stadion. Molde har som mål å komme til ett av gruppespillene (Champions League eller Europa League) og det bør være realistisk.

Slik feiret Cristiano Ronaldo finalemålet i fjorårets Champions League.

— Etter the double sist sesong, er det noen i Norge som kan true posisjonen deres som Norges beste lag?

— På papiret ser det ut som om Rosenborg har den beste bredden i troppen om vi ser bort fra Molde, de fant også flyten sist høst og ønsker sikkert å ta den med seg inn i en ny sesong. Odd og Strømsgodset er de to andre lagene som kan ta opp kampen om gullet. Odd er ett tvers gjennom solid lag som er stabile og alltid tøffe å møte.

*** SAMLESIDE: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter**

— Så hadde det vært gøy med jevnere matching med Aalesund. Sist gang på Color Line Stadion så lente man seg bare tilbake og nøt kampen. Du merka at supporterne der hadde innstillingen at «Molde vinner lell». De må komme litt mer på tåballene. Kanskje det kan få opp patriotismen der.

- Tor Ole Skullerud har Tippeligaens største og beste stall, kanskje den beste noensinne for et Tippeliga-lag, hvordan er presset på klubben?

Molde-trener Tor Ole Skullerud vant både serien og cupen i fjor. I år igjen er Molde laget alle vil slå.

— Trener Skullerud og spillerne lever veldig godt med dette presset. Molde hadde sist sesong den laveste snittalderen på førsteelleveren av alle tippeligalag og taklet den gang presset på en utmerket måte.- De tenker nok ikke på noe voldsomt press. Tror hele klubben ønsker å bli litt bedre enn i fjor. Den romsdalske nøkternheten kommer frem.

- Hvem skal vi se opp for i Molde i år?

— Den alle snakker om er Sander Svendsen – og det er ikke rart. Etter treningskampene å bedømme har han tatt et nytt stort steg i utviklingen sin. Spesielt imponerende har han vært foran mål. Svendsen plasserer seg godt og er kald og rolig i avslutningene.

— Det har vært snakket om han noen år, og kanskje kjenner han litt på presset at han må slå virkelig til snart. Forhåpentligvis scorer han et tippeligamål tidlig. Eirik Hestad er en annen lokal gutt som fikk åtte kamper i serien fjor og som vi håper og tror skal fortsette å utvikle seg.

Denne gutten forventer de mye av i Molde.

— Hvilken motstander elsker dere å slå?

— Rosenborg har vært, er, og vil for alltid være erkerivalene. Å kjøre fra Lerkendal med tre poeng i baksetet er en kjempefin følelse. Naboene i Ålesund er også morsomme å slå, deres supportere har en egen evne til å snakke om en cupfinale som ble spilt for mange, mange år siden. Og så er det ikke nødvendigvis Odd, men Dag Eiliv Fagermo. Det hadde vært greit med en seier i Skien.

- Hvem vinner serien i år?

— Vi kan ikke si noe annet enn Molde. Det er realistisk, og det er jo det vi håper på. Men ingen i klubben tror det vil bli lett.

Les også

  1. Årets Molde-lag er bedre enn det suverene fjorårslaget

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK