Fotball

Høgmo ferdig som landslagssjef: Beholder millionlønn ut 2017

Per-Mathias Høgmo får full lønn ut kontraktstiden etter at han er ferdig som norsk landslagssjef.

Per-Mathias Høgmo er ferdig som norsk landslagstrener.
  • Steffen Stenersen

Ullevaal Stadion: — Jeg har fortsatt stor tro på laget og de spillerne som er der. Etter siste kamp så tenkte jeg at det er viktig å ta ut avstand, for å tenke gjennom ting. Kom etter hvert dit at trykket rundt spillergruppa og laget, har blitt så stort at det kjennes riktig å tre tilbake, sa Per-Mathias Høgmo på en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag.

  • Han skulle frelse landslaget. Det ble tre år med lidelse.

— Det blir feil å sette seg selv over laget, som er i en utfordrende situasjon med tanke på resultatene den siste tiden.

Les også

Høgmo er ferdig som landslagssjef

— Var ekstremt nær EM

Det var en fattet Høgmo som snakket rolig og behersket på den noe hasteinnkalte pressekonferansen.

Per-Mathias Høgmo under onsdagens pressekonferanse

— Ser vi på kvalikene så har vi ikke lyktes på åtte forsøk. På den ene hele kvaliken jeg fikk så var vi ekstremt nær. Det har vært variable resultater i år, bakgrunnen for det er litt sammensatt med valg av motstander, sa Høgmo, som ikke har tenkt over sin egen framtid. Høgmo har tapt 18 av de 35 landskampene han har ledet.

På spørsmål om det var riktig å fortsette etter Ungarn-kampen, svarte Høgmo:— Vi gjorde en god kvalik med det unge laget, og håndterte både med- og motgang. Selv etter den nedturen i playoff så mente vi gruppa var i stand til å komme tilbake. Jeg mener svaret er ja, sa Høgmo.

Høgmo sier han ikke har merket mistillit fra ledelsen i NFF.

Les også

Trenerforeningens leder: - Høgmos autoritet er svekket

Får lønn ut 2017

Fotballpresident Terje Svendsen kom med gode ord til den nå avgåtte landslagssjefen.

— Det står stor respekt over avgjørelsen Per-Matias har gjort. Jeg er helt sikker på at Per-Mathias ikke er tapt for fotballfamilien i fremtiden, sa Terje Svendsen.

Les også:

Les også

Høgmo i Aftenposten Junior-intervju: – Jeg har aldri vært redd for å miste jobben

— Det har vært en veldig god tone i samtalene vi har hatt, sier Svendsen, som avkrefter at det har blitt gitt sluttpakke. NFF opplyser at Høgmo får full lønn i henhold til kontrakt ut 2017. Lønn fra eventuelle andre jobber i idretten i 2017 vil trekkes fra lønnen han har kontraktsmessig krav på av NFF.

— Vi har et arbeidsrettlig forhold fram til 2017, og det er helt normalt å ha en sluttavtale til det. Dersom han får en ny jobb så avkortes også lønna fra NFF, sa Svendsen.

Kommunikasjonssjef Yngve Haavik brøt inn og presiserte at Høgmo ikke har trukket seg, men at man har blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Les også

Semb uenig i svartmalingen av norsk landslagsfotball: - Dette skal bli bra på sikt

Toppfotballsjefen: — Ikke snakket med andre trenere om jobben

Svendsen sier at man nå vil gå i gang med jakten på Norges nye landslagssjef.

— Det er ikke satt noen tidsfrist for arbeidet. Vi ønsker selvsagt å få på plass en ny landslagssjef så raskt som mulig, men riktig person er viktigere enn tidsaspektet, sier Svendsen i en pressemelding.Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier man ikke har hatt samtaler med kandidater til den nye jobben.

— Når det gjelder å finne en ny trener må vi kartlegge situasjonen, og finne ut blant annet hvem som er i kontrakt og hvem som har riktig profil. Vi starter ikke på bar bakke. Jeg har en oversikt over trenere som kan være kandidater. Men selve prosessen starter nå, sier Semb til Aftenposten.

Han avkrefter også overfor TV 2 å ha møtt Erik Hamrén i Oslo de siste dagene.

Saken oppdateres

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball