Ciljan om møtet med kompisen og Kroatia: - Vi er underdogs

Landslagskapteinen vet at Kroatia aldri kommer til å undervurdere Norge.

Per Ciljan Skjelbred sier at han håper Norge kan «sjokke» Kroatia litt i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.
  • 100% Sport

Per Ciljan Skjelbred er imponert over Kroatia og fascinert av at landet har fått fram så mange gode fotballspillere, men han håper Norge kan bidra til underholdningen lørdag.

— Det blir en tøff kamp for oss. Kroatia er et stjernegalleri og en fotballnasjon av dimensjoner. De er omtrent på høyde med oss i innbyggertall, og likevel gjør de det så godt i fotball. Det er en utrolig spennende nasjon, sier landslagskapteinen.

— Jeg har også en god kompis som spiller på landslaget deres.

Milan Badelj (t.v) var på Kroatias VM-lag i sommer. Her er han i duell med Kameruns Alex Song.

Han snakker om Milan Badelj, som han var klubbkamerat med i Hamburg.— Han er en utrolig god spiller, og Kroatia har mange av dem. Vi er underdogs, men kanskje kan vi overraske favoritten litt.

Les også

Derfor er Tyskland blitt det nye England for norske fotballproffer

Respekt

Kroatene hevder at de er forberedt på å møte et sterkt norsk lag lørdag.

— Norge er et ungt, solid, sultent og veldig organisert lag, som er særlig gode i duellspill og press. Mot gode motstandere er de flinke til å få 11 spillere bak ballen, og de er vanskelige å bryte ned, sier landslagssjef Niko Kovac, ifølge Kroatias fotballforbunds nettsted.

- Kroatia har alltid hatt problemer mot kompakte forsvar, og vi må finne en løsning. Vi har et par ideer allerede , sier Kovac, som forteller at alle Norges kamper siden juni i fjor er blitt studert og analysert.

Badelj trekker fram kompisen Skjelbred som en spiller å se særlig opp for, mens midtstopper Domagoj Vida er nysgjerrig på Martin Ødegaard.

Les også

Folkets lag: Bør Martin Ødegaard starte mot Kroatia?

Spør Modric om Martin

— Han er åpenbart et stort talent, og vi kommer til å spørre (Real Madrid-stjerne) Luka Modric om ham. Om han spiller, må vi prøve å nøytralisere ham, sier Vida.

Skjelbred er ikke forbauset over at kroatene viser Norge mye respekt i sine uttalelser.

— De er proffe og har vært ute en vinterdag før. Derfor angriper de kampen med stor respekt, sier han og oppfordrer sine lagkamerater til å senke skuldrene.

— Vi møter et fantastisk bra lag. Vi må gå på banen og kose oss, og så skal vi sjokke dem litt.

Kanskje ved å være mindre defensive enn kroatene venter. Det har iallfall treningene i Marbella tydet på.

(©NTB)