Fotball

- Vi hadde ikke drømt om dette

Pep Guardiola og Bayern München feide bort all tvil på 26 magiske minutter.

LEKESTUE: Thomas Müller (t.v.) og Thiago Alcantara scoret og dominerte da Bayern München herjet med Porto.
  • Erlend Nesje
    Journalist

Bayern München-Porto 6-1 (7-4 sammenlagt)

De fleste husker Tysklands nedsabling av Brasil i VM-semifinalen i fjor. Bayern München gjorde nesten det samme med Porto i Champions League-kvartfinalen. Og igjen var Thomas Müller sentral.

— Det er vanskelig å finne ord. Jeg er ganske utslitt nå. Det kunne knapt vært gjort bedre, vi hadde ikke drømt om å spille som vi gjorde i den første omgangen, sa Müller til UEFA.com.

— På forhånd var det umulig å tenke seg at vi skulle score fem mål i første omgang. Nå er vi videre, og det er det viktigste, sa tomålsscorer Robert Lewandowski til Viasat etter kampen.

— Dette var en av de viktigste kampene laget har spilt. Og vi er selvfølgelig veldig fornøyd med prestasjonen. Det var helt vilt, uttalte Thiago Alcantara til samme kanal.

BUKSA SPRAKK: Bayern München-sjef Pep Guardiola var så utagerende i målfeiringene at buksa sprakk ...

Problemfylt ukeUken mellom 1-3-tapet borte for Porto og avspark i returoppgjøret på Allianz Arena var mildt sagt stormfull.

Svært mange skader på sentrale spillere. Et medisinsk apparat som sa opp jobbene fordi de fikk skylden. Og et utgangspunkt som gjorde det vrient å avansere til Champions League-semifinalen.

Derfor ble returoppgjøret med portugisernes Pep Guardiolas første alvorlige test i Bayern München. Det var sannhetens øyeblikk, og Guardiola erkjente at han var under press, at exit i kvartfinalen ikke var akseptabelt for en klubb på Bayern Münchens størrelse.

Men vertene gjorde kort prosess og feide all tvil til side. Et aggressivt, supertent og temposterkt Bayern-lag, fortsatt uten mange av sine største stjerner klare til kamp igjen, ydmyket Porto. De regelrett lekte seg med en motstander som imponerte stort for en uke siden.

Les også

  1. Neymar-show da Barcelona banket PSG

  2. «Ronaldo er mer opptatt av jålete feiringer enn å takke lagkameratene»

Gjorde kort prosess

Før første omgang var ferdig var det klart at Bayern München ville spille semifinale.

Alt ble avgjort på 26 fantastiske minutter:

1–0 (14): Juan Bernat la inn og Thiago Alcantara satte ballen i mål med hodet.

2–0 (22): Midtstopper Holger Badstuber en corner tilbake i feltet, midtstopperkollega Jerome Boateng headet den videre i mål.

3–0 (27): Phillip Lahm slo inn, Thomas Müller flikket ballen herlig videre og Robert Lewandowski avsluttet et praktfullt angrep med å styre ballen i mål med hodet.

4–0 (36): Svært gode Thiago Alcantara spilte fri kampens andre gigant, Thomas Müller, som scoret med en avslutning fra 25 meter. Ballen gikk via en Porto-forsvarer, men keeper Fabiano burde likevel tatt den.

5–0 (40): Müller la ut til Lewandowski, polakken sendte ballen kontant i mål fra ni og en halv meter.

Phuuuu! Fra 1-3-tap til 5-0. På seks dager. På en snau omgang. Det er nesten ikke til å tro.

For etter en uke med kjeft svarte Bayern München med denne Champions League-sesongens beste omgang, uansett lag. Porto var rystet, de hadde resignert, de visste selv at avansement ville være bortimot en umulig oppgave.

Porto måtte ha tre mål

De måtte selv score tre mål i den andre omgangen. Samtidig som vertskapet ikke scoret selv.

Spørsmålet var heller hvor mange Bayern München ville score. Om de ville roe ned et par hakk, om den fantastiske førsteomgangen ville gi en slags utladning.

Det skjer ofte i fotball.

Og roligere ble det på Allianz Arena. Fortsatt med Bayern München som det beste laget, men nå mer balltrillende og mindre fremoverrettet.

17 minutter før slutt fikk Porto sin redusering ved Jackson Martinez. Men Champions League-vinnerne fra 2004 måtte fortsatt ha to mål til for å avansere.

I stedet var det Xabi Alonso som satte punktum med et frispark direkte i mål to minutter før slutt.

Les også

Bayern München i kjempetrøbbel etter tabbekamp

Les mer om

  1. Champions League
  2. Bayern München
  3. FC Porto