Fotball

Tomålsscorer Narh ble Brynes store helt

Bryne tok tre viktige poeng mot Arendal.

Samuel Narh avbildet fra kampen mot Sola nylig.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen

BRYNE - ARENDAL 2–1

Etter den ekstremt viktige borteseieren mot Sola sist var Bryne interessert i å vinne to strake kamper i ligaen for første gang siden starten av mai. På motsatt banehalvdel sto et revansjelystent Arendal-mannskap med fire strake tap før turen til Jæren.

Vertene fikk ingen optimal start på kampen. Allerede etter ti minutter måtte Robert Undheim ut med skade. Alvorlighetsgraden er foreløpig uklar.

– Det tar nok litt tid før vi finner ut av det, sier Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen.

Fortvilelse ble fort snudd til glede for Bryne, for med 19 minutter på klokka sendte Samuel Narh de røde og hvite i ledelsen med et knallhardt skudd opp i vinkelen. En strålende måte og markere sin første kamp fra start på hjemmebane.

– Jeg så at det var rom til venstre for keeperen, så da dunket jeg den så langt som mulig inn i hjørnet, sier Narh til Aftenbladet.

Trives i ny rolle

Etter scoringen kom Arendal mer med i kampen, og snaue ti minutter før pause kom Shariff Cham seg altfor enkelt fri på høyrekanten. Han la ballen lavt foran mål, der Conrad Wallem hadde få problemer med å pirke inn utligningen.

Det var også resultatet til pause, men kun ett drøyt minutt inn i den andre omgangen var Narh der igjen. En corner ble slått bak i feltet, før ballen ble headet inn igjen foran mål. Narh satte inn sitt andre for dagen og sitt tredje mål på to kamper.

Tomålsscoreren er meget fornøyd med rollen han har fått i Bryne etter overgangen fra Kvik Halden i sommer. Han mener det er årsaken til suksessen.

– Det føles godt. Jeg føler at jeg ofte kommer rettvendt i den rollen jeg har, i motsetning til den rollen jeg hadde i Kvik Halden. Nå kommer jeg til flere sjanser, og da blir det bra.

– Ofrer oss på en fantastisk måte

Ikke overraskende er treneren også meget fornøyd med Narhs start i Bryne-drakten.

– Veldig morsomt for Samuel, og veldig bra for oss at vi fikk signert han ut året, sier Halvorsen.

Arendal presset voldsomt på for en utligning mot slutten av kampen, men Bryne holdt unna og tok de tre svært viktige poengene.

– Det er helt naturlig at det blir sånn mot slutten, men vi ofrer oss på en fantastisk måte, og jeg er veldig fornøyd med kampen, avslutter Halvorsen.

Med det tar jærbuene seg opp på like mange poeng som Arendal, og har nå en luke til nedrykksstreken på seks poeng med åtte kamper igjen å spille.

Spilte sin 100. kamp for Bryne

Før kampstart ble Bryne-kaptein Bjarne Damsgård Langeland markert med blomster for sin 100. kamp for klubben han debuterte for i 2017.

– Det har gått overraskende fort, sier Langeland og fortsetter:

– Jeg er stolt over å ta på meg Bryne-drakten hver eneste kamp. Det er en fantastisk klubb, og jeg er veldig glad for å være her.

Bjarne Damsgård Langeland i aksjon for Bryne i fjorårets sesong.

Midtbanespilleren leverte en sterk prestasjon hele kampen gjennom, og kunne velfortjente feire sitt jubileum.

– I dag er jeg storfornøyd. Vi står virkelig frem, og er i alle situasjonene. Vi har litt stang inn som vi har manglet i de andre kampene, og det var godt å få den inn i dag.

Kapteinen forteller at de kun ser oppover på tabellen nå, og neste mulighet for flere gode opplevelser kommer neste søndag når opprykkskandidat Kvik Halden tar turen til Bryne stadion.

Les mer om

  1. Bryne FK