Blytung dag for Ødegaard: – Han har ikke kommet til sin rett her

Real Sociedad kunne nærmet seg Champions League-plass, men det ble en skuffende dag for Martin Ødeagaards klubb.

Martin Ødegaard slår ut med armene i en kamp mot sin eierklubb Real Madrid tidligere i sesongen. Mot Real Betis var det heller ikke mye å juble for.

REAL BETIS-REAL SOCIEDAD 3–0

Martin Ødegaard har vært ute med skade den siste tiden og måtte blant annet stå over en cupkamp nylig, men ble friskmeldt og var tilbake mot Real Betis i La Liga på søndag.

Les også

BAKGRUNN: Gladmelding for Martin Ødegaard

Betis dominerte

Både Ødegaard og laget hans slet i Sevilla. Han hadde en avslutning etter 15 minutter, men var lite synlig ellers i første omgang.

– Ødegaard har ikke kommet til sin rett her, mente Strives kommentator Magnar Kvalvik.

Betis dominerte banespillet, skapte sjansene og tok fortjent ledelsen ved Borja Iglesias. Joaquin doblet like før pause. Gjestene hadde mye å rette på før andre omgang.

Real Sociedad hevet seg etter hvilen, men hjemmelaget var nær ved å øke ledelsen flere ganger og hadde stort sett god kontroll på det Ødegaard og co. prøvde på.

Fire minutter på overtid satte Sergio Canales punktum med kampens tredje mål etter en fin kontring.

Tapet gjør at Real Sociedad fortsatt er fire poeng bak Sevilla, som også tapte i helgen, i kampen om en Champions League-plass. Dermed misbrukte de en gyllen mulighet til å redusere avstanden oppover på tabellen.

Les også

Hyllet Ødegaard-pasning før pause. Så raknet det.

Til Real Madrid?

Tross den svake kampen søndag har denne høsten og vinteren vært Martin Ødegaards gjennombrudd i La Liga. Prestasjonene for Real Sociedad gjør at eierklubben Real Madrid, som hentet han i 2015, vurderer å hente han tilbake fra utlånet.

Ødegaard har kun spilt én seriekamp for Los Blancos. I perioden fra 2015 har han spilte for klubbens B-lag og vært leid ut til klubber i Nederland og nå Spania. Forrige gang han var involvert i mål, var borte mot Osasuna før jul. Da både scoret han og hadde en målgivende pasning.