Premier League-overgangen overrasker ekspert: – Veldig rart

Overgangsvinduet i Premier League er stengt. Her er ekspertenes dom.

David Luiz forlater Chelsea og skal spille for Arsenal neste sesong.

Overgangsvinduet i Premier League er stengt, noe som betyr at klubbene ikke lenger kan kjøpe spillere.

Blant toppklubbene har det vært størst spenning til det Ole Gunnar Solskjær kom til å gjøre.

City, Tottenham og Arsenal har handlet, mens Liverpool stoler på at Champions League-vinnerne skal gjøre jobben også denne sesongen.

STOR LISTE: HER ER DE STØRSTE OVERGANGENE I PREMIER LEAGUE.

Hva er ekspertenes dom etter sommerens shopping? Vi ba dem vurdere klubbenes innsats.

– Hvilken er den mest overraskende overgangen?

– David Luiz. Det er uforståelig at Chelsea «forsterker» en direkte konkurrent i topp fire, og det var akkurat en slik spiller Arsenal trengte. Det er gull for dem, attpåtil er han billig. Jeg forstår at Chelsea måtte kvitte seg med ham, men det er veldig rart at han går til en konkurrent om Champions League-plassene, mener TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Kasper Wikestad.
Les også

Én dag til seriestart: – Dette ville bekymret meg dersom jeg var United-supporter

Den rutinerte forsvareren Luiz beskrives som en spiller med god pasningsfot som kan være med i det oppbyggende spillet. Han kommer inn i et lag som hadde mistet kaptein (og midstopper) Laurent Koscielny.

– Men er han mannen som skal stabilisere skuta? Det kan man diskutere. Arsenal har i det minste fått inn to forsvarere og Pepe ser spennende ut. Arsenal har fått mye ut av et beskjedent budsjett, kommenterer TV 2-ekspert Øyvind Alsaker.

Som synes det er vanskelig å peke ut en overgangsvinner.

– I fjor mente mange Fulham var det og de rykket ned. For Liverpools del og egentlig de andre topplagene, har tendensen vært ikke å miste spillere, sier Alsaker.

– Aston Villa har hentet en god del som imponerte på lån i fjor og det var naturlig. De har brukt en del penger, mens jeg er usikker på om Everton er styrket etter å ha mistet Zouma og Gueye, sier Alsaker.

Øyvind Alsaker kommenterer Premier League for TV 2.

Fremhever Arsenal

Kasper Wikestad er enig i Alsakers betraktninger.

– At Watford klarte å hente Ismaila Sarr (fra Rennes) synes jeg var moro, i hvertfall.

– Hvordan vurderer du klubbenes innsats?

– Det er rart at Leicester valgte ikke å erstatte Harry Maguire, det hadde jeg trodd de skulle gjøre. Og så har Everton hentet flere spillere, men ikke erstattet sine viktigste i Idrissa Gueye og Kurt Zouma.

Les også

Solskjær: – Føler ikke den negativiteten dere snakker om

Wikestad er positiv til to av Londons toppklubber.

– Det ser bra ut for Tottenham. Og så tror jeg mange var pessimister på vegne av Arsenal før sesongen, men de har brukt 130–140 millioner pund og har vist muskler jeg ikke trodde de hadde. De har forsterket forsvar, midtbane og angrep, sier Wikestad.

Chelseas overgangsnekt har preget den vestlige delen av hovedstaden.

– Det blir spennende å se hvordan Frank Lampard takler det å miste sin beste spiller, samt en midtstopper, påpeker Alsaker.

Foruten Luiz, har Arsenal skaffet seg Nicolas Pepe (Lille), Kieran Tierney (Celtic), Dani Ceballos (Real Madrid), William Saliba (Saint-Étienne) og Gabriel Martinelli (Itano).

Les også

Tjærnås’ Premier League-tips: «Neste år løfter Liverpool ligatrofeet»

Solskjær har hentet Harry Maguire.

Sårbart for Solskjær

– Hva med Solskjær og United?

– De har hentet den ene som de absolutt ville ha i Harry Maguire. Men det er tynt på midten, og Romelu Lukaku er ikke erstattet. Det er en stor gambling som kan slå ut alle veier, sier Wikestad.

– De har styrket forsvaret, som var nødvendig etter den dårligste sesongen defensivt på 40 år. De har løst det bra, sier Alsaker.

– Kommentator Henry Winter i The Times mener at satsingen på unge spillere minner om den filosofien som var i United tidligere?

– Det er litt «Alex Ferguson light», dette, da han hentet opp Class of ’92 (med blant andre Ryan Giggs og David Beckham). De var også unge spillere, men da fantes det mange ledertyper i laget, så utgangspunktet er annerledes. Solskjær gir ungguttene muligheten, men er avgengig av at de lykkes. Det er langt skjørere enn det har vært tidligere.

Kasper Wikestad kommenterer West Ham-Manchester City og Tottenham-Aston Villa på lørdag.

Alsaker kommenterer fredagens åpningskamp mellom Liverpool og Norwich.