Fotball

Pressede Deila unngikk cupblemme

Ronny Deilas Celtic slo lille East Kilbride, og tok seg enkelt videre i FA-cupen.

Ronny Deila har fått mye kritikk de siste dagene. Søndag kunne han puste lettet ut, da Celtic tok seg videre i FA-cupen.
  • Magnus Wikan

Celtic-manager Ronny Deila har måttet tåle massiv kritikk fra både supportere og presse, etter at laget hans tapte toppkampen mot Aberdeen i midtuken. Klubben fra nord i Skottland har nå like mange poeng som den store seriefavoritten.

Selv om Aberdeen har spilt en kamp mer enn Celtic, er ikke supporterne fornøyde med at det i hele tatt finnes noe spenning.

  • Oddsen på Deila-sparking synker kraftig

Denne helgen fikk Deila en aldri så liten pustepause fra seriespillet, da laget hans besøkte lille East Kilbride i FA-cupens femte runde.

Komfortabel seier

Og mot laget som til vanlig spiller på femte nivå i det skotske seriesystemet, gjorde Deilas menn nok til å ta seg videre — uten å imponere nevneverdig.

Storscoreren Leigh Griffiths sendte Celtic i ledelsen, da han på ekte goalgetter-vis tuppet ballen i mål etter en corner. Scoringen var hans 29. for sesongen.

Griffiths, som så ut til å slite med en skade tidlig i kampen, var også i fokus, da Celtic doblet ledelsen syv minutter inn i den andre omgangen. Skotten forsøkte seg med et spektakulært brassespark, som ble reddet på streken. På returen dukken Colin Kazim-Richards opp, og satte inn sin første scoring i den stripede drakten.

Resten av kampen handlet om ikke å rote bort ledelsen for bortelaget, som ikke slapp East Kilbride til noen sjansen overhodet.

Les også

  1. Deila-elev pågrepet for fyllekjøring

  2. Oddsen på Deila-sparking synker kraftig

  3. Agüero månedens spiller i Premier League

  4. Ingen har brukt mer penger på fotballspillere enn Kina denne vinteren

Les mer om

  1. Celtic FC
  2. Ronny Deila