Høgmo overrasket Forren: - Jeg så ikke helt den komme

Vegard Forren tar gjerne opp kapteinsarven etter Brede Hangeland.

LEDET LAGET: Vegard Forren ble valgt som kaptein for Norge under onsdagens privatlandskamp på Viking stadion.
  • Olav Rege Olsen
    Olav Rege Olsen

STAVANGER: — Det er klart det ga mersmak. Dette er stort for meg personlig, men jeg så ikke helt den komme, sier Vegard Forren etter onsdagens privatlandskamp mot Emiratene i Stavanger.

Etter at Norges klare lederskikkelse og kaptein, Brede Hangeland, valgte å gi seg med landslagsspill, har det vært knyttet spenning til hvem som blir lagets nye kaptein.

Les også

Høgmo nekter å ta Ødegaard-avgjørelse nå

Per-Mathias Høgmo valgte Molde-stopperen til den rollen til onsdagens kamp, fra en tropp som bortsett fra Rune Almenning Jarstein kun bestod av hjemlige spillere.

— Fortsetter gjerne

— Jeg er veldig ivrig på å ta den rollen og fortsetter gjerne med det. Men samtidig er det så mange gode kandidater, at jeg er trygg på at Høgmo finner en til de neste kampene, sier Forren.

Mørkluggen leverte en meget solid kamp i sine vante midtstopperrolle, og for første gang i sin landslagssjef-periode kunne Høgmo glede seg over null innslupne mål.

Nei fra Høgmo

— Det har vært mye fokus på det defensive, og vi ønsket å være tette bakover på banen. Det klarte vi, og vi har nok sjanser til å score, sier Forren.

På direkte spørsmål om dagens valg betyr at Forren blir landslagets permanente kaptein, svarer Høgmo nei.

— Nei, det gjør det ikke. Men jeg må si at Vegard var banens beste spiller i dag. Han stod virkelig frem og var god, sa Høgmo, som skal bruke de siste dagene inn mot England-kampen på Wembley neste onsdag på å finne sin leder.