Fotball

- Dødballene har plaget meg

Høgmos assistent har tenkt dødballer både natt og dag den siste tiden.

FLOKELØSER: Per-Mathias Høgmo-assistent Jarl Torske var lykkelig etter at Norge endelig fant ut av dødball-floken.
  • Martin K. Andersen
  • Erlend Nesje
    Journalist

Klokka halv ti i går kveld samlet snaue ti personer seg til et møte på et det norske spillerhotellet i Baku. I løpet av omtrent 50 minutter la de planen som sørget for Norges matchvinnende scoring mot Aserbajdsjan.

Blant dem som var mest aktive i planleggingen var Per-Mathias Høgmos assistent Jarl Torske. Han forteller at han har latt det gå inn på seg at Norge har vært svake på dødballer.

— At vi har fått kritikk for å være dårlige på dødball har ikke plaget meg. Men at vi ikke har lyktes med det, har plaget meg, sier Torske.

Les også

Hemmelig cornertrekk sendte Norge til himmels

Mot Aserbajdsjan lyktes det. Stefan Johansen banket ballen inn på hjørnet av femmeteren, og først i en vifteformasjon kom Håvard Nordtveit stormende. Haugesunderen stanget ballen i mål.

— Det var herlig å få det til. Vi har vært dårlige på dødball, fastslår Jarl Torske.

Han og keepertrener Frode Grodås var sammen med noen av de mest sentrale spillerne samlet til dødball-møtet i går kveld.

— Fem-seks av de sentrale spillerne har jobbet med dette og vært gira på å løfte oss på dette slik at vi ikke lenger skulle være en «død» dødballnasjon, forteller Torske.

— Så det var veldig greit med tre poeng etter dødballmål i dag, legger assistenttreneren til.

- Hvor mye har du tenkt på det trekket her?

— Jeg har tenkt veldig mye på det. Både dag og natt de siste dagene. Både hvordan vi skal forsvare oss på dødball og hvordan vi kan angripe. Så vi begynte å snakke om det på forrige samling og guttene var veldig gira på denne vifta og i går kveld klokka ti fikk vi på plass hvordan vi skulle gjøre løpene inn. Så fikk vi Stefan (Johansen) sin flotte serv og da ble dette helt perfekt.

Les også

  1. Slik spilte Norge - Dæhli var best

  2. Få glimret, men ingen sviktet

  3. Forsvarsspill som gir EM-håp

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Aserbajdsjans herrelandslag fotball