Fotball

Helsvart for Fredrikstad

<p>Og Tarik bommet foran Solbakken.</p>

Fredrikstad 20120722.Kamp i eliteserien i fotball mellom Fredrikstad og Hønefoss på Fredrikstad stadion 22. juli 2012. Tarik Elyounoussi fortviler blant mange Hønefoss-bein.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Are Bye

FREDRIKSTAD — HØNEFOSS 0-2:

FREDRIKSTAD: Etter en sjansefattig og tam innledning tok det av i det 18. minutt da Hovda banket inn 0-1 etter klabb og babb på en corner. FFK burde og kunne klarert, men Hovda brukte krefter i feltet og vant duellen få meter fra mål.

Etter målet flatet det ut igjen. Først i det 30. spilleminutt fikk Fredrikstad sin første sjanse. Andreas Landgren angrep på høyrekanten, dro av backen, og fortsatte med stor fart inn i feltet. FFK-backen slo flatt mot Tarik Elyounoussi, men skuddforsøket ble blokkert i grevens tid.

Jørgen Horn måtte ut i det 33.minutt, og makker Vidar Martinsen ble litt usikker. Med en farlig ytterskru-varient innover på midtbanen skapte han trøbbel for FFK. Pasningen ble brutt, og innbytter Ole Strømsborg solgte seg i første duell. Med tre mot to burde Hønefoss doblet, men skuddet til Riku Riski gikk utenfor.

Ville ha straffe

Etzaz Hussain forsøkte å få opp tempoet, og skjøt et innlegg inn i feltet. Ballen traff Strømsborg, og falt ned på sølvfat for Jabbie. Han brente til, men Steve Clark slo mesterlig til corner. Hans Erik Ramberg fikk en FFK-sjanse på hel volley like etter, men skuddet gikk himmelhøyt over mål.

Hønefoss forsvarte seg godt, men i det 44. minutt kom gjestene på hæla. En bra kontring av FFK og Mads Hansen endte med avslutning fra Ramberg. Frode Lafton blokkerte, og stopperen mente han brukte skulderen. FFK-spillerne ropte panisk på straffe for hands, men fikk ingenting av dommer Trygve Kjensli.

Etter pause fortsatte Hønefoss sitt disiplinerte forsvarsspill, og FFK fortsatte å spille opp en feilvendt Elyounoussi. Det ble stort sett lett match for Lafton i midtforsvaret. I det 59. minutt var Hønefoss på en sjelden, offensiv visitt. Heinar Mora Mora klinket til fra langt hold, Jon Knudsen var ute i full strekk, og ballen slo i tverrliggeren - og over mål.

Tarik bommet

I en sjansefattig kamp må Benjamin Dahl Hagens mislykkede forsøk på skudd også nevnes som en halvsjanse, men forsøket gikk like over mål. Det gjorde ikke skuddet til Kevin Larsen, eller snarere hans styring. I det 72. minutt leverte Hønefoss et klasseangrep. Heiner Mora slo ut til Adelsteinsson som sendte i vei et flatt, hardt innlegg i bakrom. Rett foran mål stupte Kevin Larsen frem, og doblet til 2-0. Tarik Elyounoussi fikk endelig en gjennomspill i bakrom i det 84. minutt, men den harde avslutningen suste like utenfor stolperoten. At Wolves-trener Ståle Solbakken satt på tribunen og, i følge TV2, fulgte med på ham hadde neppe noe med bommen å gjøre.

6691 tilskuere fikk se kampen ebbe ut på 0-2, og det var en fortjent borteseier. For FFK ser det unektelig mørkt ut, mens Hønefoss fortsetter å plukke poeng på kynisk vis.

Les også

 1. - Tror Veigar at han er Messi?

 2. Martin Andresen: - Veigar må selv ta ansvar

 3. Aalesund tidenes dårligste bortelag

 4. Gunnarsson: &ndash; Selvtilliten er under null

 5. - Vi er et bunnlag

 6. Sent Bentley-mål senket Aalesund

 7. Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

 8. Grytebust: - Ikke artig

 9. Lafton: - En deilig revansj!

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien