Klubben beklager tabbe: Stjernespiller fikk ikke medalje

En tabbe gjorde at Burnleys store stjerne, Joey Barton, ikke fikk utdelt noen gullmedalje etter triumfen i Championship.

Fredrik Ulvestad (t.h), som her holder Championship-trofeet, og de andre Burnley-spillerne feiret mandag triumfen på nest øverste nivå i England. En tabbe gjorde at Joey Barton (nede til venstre i lyseblå skjorte) ikke fikk medalje.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

På bildet øverst i saken ser du Burnleys norske midtbanespiller, Fredrik Ulvestad, som holder Championship-trofeet i hendene med en gullmedalje rundt halsen.

Det samme bildet viser en litt snurt Joey Barton, som ikke fikk utdelt noen medalje.

– Ingen medalje? Hva skjer? skrev 33-åringen på Twitter etter episoden.

Kåret til årets spiller

Barton er for mange kjent som en bråkebøtte, men denne sesongen har han levert varene på Championship-vinnernes midtbane. Den tidligere Manchester City-, Newcastle— og QPR-spilleren ble til slutt kåret til årets Burnley-spiller.

Derfor var det selvfølgelig ikke med med overlegg at Barton ikke fikk det synlige beviset på Championship-triumfen rundt halsen.

Grunnen var enkel: Det var ikke nok medaljer.

Klubben beklager

Burnleys administrative ledelse gikk ut på Twitter og påtok jeg all skyld for tabben.

– Burnley beklager misforståelsen under medaljeseremonien. The Football League ga oss beskjed om at de kom til å dele ut 25 medaljer, men klubben sendte likevel frem 27 spillere. Vi vil derfor gi sende ut en beklagelse til The Football League for denne administrative feilen. Alle spillerne kommer til å få utdelt en medalje, skrev Burnley på Twitter.

Tirsdag ettermiddag hadde Joey Barton fått sin medalje, og Burnley-spilleren la da ut dette bildet sammen med lagkameraten James Tarkowski på Instagram.

Podkasten Aftenpodden sport: Lytt og abonnér i Itunes eller hør episoden her nå: