Utlands drømmedag - først VM-plass, så scoring og tre poeng

Trondheims-Ørn-spissen Lisa-Marie Karlseng Utland hadde en av sine bedre dager onsdag.

En god dag for Lisa-Marie Karlseng Utland. (arkivfoto)

AMAZON GRIMSTAD — TRONDHEIMS-ØRN 0-1

— Hun er årets gjennombruddsspiss i Toppserien, slo landslagssjef Even Pellerud fast da han presenterte sin VM-tropp hvor Utland var blant de utvalgte og tildelt draktnummer fem.

Spesielt overraskende var dog ikke VM-uttaket etter den sterke åpningen på sesongen fra hennes side. Hun har vært hærføreren for et Ørn som med onsdagens seier står med 4-2-1 på de sju første kampene og er på en overraskende tredjeplass på tabellen.

Første bortemål

For Utland var det den perfekte markeringen av uttaket å få matchvinnerstatus og tre poeng da Trondheims-Ørn slo Amazon i Grimstad. Det var sesongens første bortescoring for 22-åringen.

— Vi har et bra lag og kan slå alle, det har vært viktig å vinne de siste kampene. Nå er vi på tredjeplass og det er ganske bra. Vi må bare fortsette å vinne kamper, så kan det se fint ut til slutt, sier hun.

Først Kolbotn, så 17. mai - deretter VM

Poengene kom etter en avgjørende scoring noen minutter før pause. Utland tok et bueløp, kom seg inn bak Amazon-forsvaret, mottok ballen fra Marthe Enlid og satte den i nettet.

— Det var mye ufint spill, så det var godt å få med de tre poengene, sier hun.

Bare én kamp gjenstår av vårsesongen for Ørn. Den er lørdag borte mot Kolbotn. Deretter er det feiring av 17. mai - og så er det landslaget og VM som overtar fokus.

Ørn-spissen håper å få markert seg i Canada.

— Nå ble jeg tatt ut, så da håper jeg at jeg kan bidra både på og utenfor banen. Jeg har veldig lyst til det, selvfølgelig vil jeg bidra, sier hun.

Også Karlseng Utlands to Ørn-venninner Inger Ane Hole og Guro Reiten var i bruttotroppen til VM, men de var ikke med da Even Pellerud presenterte sine 23 utvalgte.