Stabæks hjemmefort i ruiner

Stabæk trøbler videre i eliteserien. Søndag røk fjorårets bronselag 0-1 for Sogndal og gikk av Nadderud som taper for femte gang i år.

Mahatma Otoo avgjorde kampen for Sogndal.
  • 100% Sport

STABÆK — SOGNDAL 0-1

Mahatma Otoo scoret vinnermålet drøye kvarteret før slutt. Innbytteren dukket opp ved bakerste stolpe og pirket ballen inn fra kort hold.

Det var en fortjent borteseier. Sogndal var farligst i begge omgangene, men særlig etter pause skapte gjestene mye kaos i Stabæks egen 16-meter.

Stabæk fikk til svært lite. Shadrach Eghan skjøt riktignok et frispark i tverrliggeren i sluttminuttene, men misnøyen på tribunene var ikke til å ta feil av. Trener Billy McKinlay la seg flat etter kampen.

– I dag gjorde vi ikke nok. Vi påførte aldri Sogndal problemer, og vi var ganske begrenset i angrepsfasen, sa han til NTB.

Bærum-klubben har tapt hele fem av sju hjemmekamper i år. Seier søndag ville tatt Stabæk forbi Vålerenga og opp på sikker plass, men ble i stedet værende på nest sisteplass. Kontrastene til fjorårets bronsesesong er enorme.

– Hjemmeformen må vi få orden på. Også i dag kom vi til kort i en jevn kamp, og det har skjedd altfor ofte denne sesongen, sa McKinlay.

Skotten erstattet suksesstrener Bob Bradley før sesongen.

Frustrasjon

Allerede etter en halvtime begynte utålmodige Stabæk-supportere å synge «Gi oss ett mål, det er alt vi ber om». Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, for Nadderud-publikummet er ikke akkurat blitt bortskjemt i år. Stabæk hadde kun fem scoringer på seks hjemmekamper før møtet med Sogndal.

Kampen startet i krabbegir. Lagene måtte tydeligvis bruke det første kvarteret til å komme seg ut av feriemodus. Det tok seg litt opp inn mot pause, men spillet holdt fortsatt laber kvalitet.

Sogndal hadde den største sjansen i første omgang. Etter 18 minutter var Gilbert Koomson alene med Stabæk-keeper Mande Sayouba, men ghaneserens skudd strøk lengste stolpe.

Koomson hadde også en enorm mulighet etter en time. Da headet han helt umarkert ballen til side for mål.

– Vi var det beste laget gjennom hele kampen. Førsteomgangen var litt rotete, men det er ingen som kan si at vi ikke vant fortjent. Vi virket piggere enn Stabæk, sa Sogndal-trener Eirik Bakke til NTB.

Poengkrise

Etter snart halvspilt serie har Stabæk kun samlet sammen ti poeng. Sogndal tok på sin side et byks bort fra nedrykkssonen og ligger på niendeplass med sine 18 poeng.

Eliteserien ruller videre neste helg. Stabæk reiser da til Åråsen for å møte formsvake Lillestrøm, men først skal bæringene prøve å avansere i europaligakvalifiseringen. Returoppgjøret mot walisiske Connah's Quay Nomads (0-0 i første kamp) spilles torsdag på Fredrikstad stadion.

Sogndal har Molde som neste motstander hjemme på Fosshaugane. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering