Fotball

Lillestrøm fant trøst i superveteranen

Fra tribunen så Fredrik Gulbrandsen (20) Molde tape for gamleklubben. På under ett minutt gjorde Thorstein Helstad (36) savnet av unggutten minimalt.

Thorstein Helstad avsluttet Lillestrøms festaften mot Molde. Foto: Digitalsport

 • Lars Heltne

Lillestrøm-Molde 2-0

ÅRÅSEN: En god treningskamp mot Ull/Kisa tidligere i uken overbeviste Lillestrøm-trener Magnus Häglund til å sette inn Thorstein Helstad da Lillestrøm jaget en avgjørende 2-0-scoring mot slutten av kampen mot de regjerende seriemesterne.

Treneren fikk som bestilt, etter noen få sekunder.

— Thorstein er jo en «sniper» til å score mål, men jeg hadde nok ikke regnet med så rask respons, medgir Haglund.

Forstår Gulbrandsen

Sammen med Bjørn Helge Riises praktscoring i første omgang, bidro Helstads fulltreffer til at Lillestrøm har slått Molde i begge av årets to forsøk. Forrige gang var det en annen veteran, kaptein Frode Kippe, som avgjorde kampen.

Som nybakt Molde-spiller satt Fredrik Gulbrandsen på tribunen i oppgjøret mot gamleklubben. Overgangen satt sinnene i kok hos Lillestrøm-supporterne, men Thorstein Helstad forstår Gulbrandsen.

-Han er en ung og talentfull spiller som ville prøve noe nytt. Jeg har vært i lignende situasjon, og skjønner ham godt.

Samtidig skjønner også Helstad at ungguttens avskjed gjør at sjansene for mer spilletid i LSK blir større for egen del.

— Når noen drar, må andre ta ansvar. Erling Knudtzon og jeg vil holde hverandre på tå hev og være klare til å bidra. Jeg kunne i hvert fall scoret et raskere mål enn det jeg gjorde i kveld, smiler veteranen, som i årets eliteseriesesong har scoret dobbelt så mange Gulbrandsen.

Stang ut

For et Molde-lag som har brukt mye penger i sommerens overgangsvindu, gikk det derimot trått. Før pause kunne Tommy Høiland riktignok fått en pangstart på Molde-karrieren, da skuddet fra Etzaz Hussein skiftet retning i debutanten, men forsøket gikk i stolpen.

Bedre gikk det ikke for Jo Inge Berget, som entret banen nesten samtidig som Thorstein Helstad. 22-åringen fikk sjansen fra straffemerket da Høiland ble felt av Lillestrøm-keeper Arnold Otieno, men U21-landslagsspilleren misbrukte muligheten til å gi de blå et håp om å hente inn LSK-ledelsen. Totalt var det lite som stemte for et Molde-lag som akkurat har blitt klare for en ny runde i Mesterliga-kvalifiseringen.

En mørk kveld for Ole Gunnar Solskjær betød godt humør for LSK-trener Häglund. Svensken ser nå lyst på fortsettelsen.

— Vi var rett og slett bedre enn Molde i 93 minutter. Fortsatt har vi mye energi igjen. Nå «kjörer vi på», fastslår han.

 1. Les også

  - Første gang jeg brenner et straffespark

 2. Les også

  Solskjær-debutantene ble satt i skyggen

 3. Les også

  Høiland skaffet straffe og fikk Solskjær-skryt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Molde FK