Fotball

- Hvordan få 4 millioner uten at det kobles mot VPG?

Lars Holter-Sørensen måtte svare for kryptisk million-SMS til Stabæk-advokat.

  • Kjetil Flygind

SANDVIKA (aftenposten.no): Tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS, Lars Holter-Sørensen, var den tredje tiltale som forklarte seg i Asker og Bærum tingrett da han onsdag ga sin forklaring i retten.

Der ble den tidligere Stabæk-lederen spurt ut om en kryptisk SMS han sendte til et tidligere styremedlem i Stabæk.

Meldingen ble sendt 15. oktober og der skriver Holter-Sørensen blant annet: «Utfordringen vil være hvordan vi får 4 M fra de eller Trøim uten at det kobles mot VPG».

Ville kansellere opsjonsavtalen

Tekstmeldingen ble sendt etter at denne saken hadde blitt kjent i media gjennom TV 2. Holter-Sørensen forklarte at Vålerenga hadde signalisert at de ønsket å kansellere opsjonsavtalen på Herman Stengel til en verdi på 4 millioner kroner.

— Hva dreide denne tekstmeldingen seg om, ville aktor vite?

— VIF uttrykte ønske om å kansellere hele opsjonsavtalen. Jeg tok kontakt med Truls Haakonsen og ga beskjed om at for Stabæk var det helt uaktuelt at denne ble kansellert. Jeg meldte til Haakonsen at heller fikk vurdere å kjøpe Stengel og da sende et bud til Inge André Olsen. Hadde vi endret den opsjonsavtalen hadde folk koblet det på en helt annen måte enn at det var reell, forklarte Holter-Sørensen.

Det ble også fremvist en SMS hvor den tiltalte skrev «Til alle: nå må vi holde kjeft. Ikke la oss finte.»

— Jeg vet ikke hva som var bakgrunnen for denne, forklarte Holter-Sørensen om meldingen som var sendt til flere mottagere.

Den tidligere styrelederen måtte også svare for verdivurderingen de hadde gjort av spillerne som på et tidspunkt ble solgt til selskapet Spiller AS. Da rettighetene til de aktuelle spillerne ble solgt til selskapet hadde tre av de fire tiltalte i saken eierinteresser i Spiller AS. Dette skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Vurderte Gunnarsson til seks mill.

På dette tidspunktet hadde Stabæk selv verdsatt Veigar Páll Gunnarsson til 1 million, Herman Stengel til 6 millioner kroner.

Pengene ga Stabæk egenkapital som var nødvendig med tanke på kravene som Norges Fotballforbund stiller til klubbene.

I retten kom det frem at Stabæk senere opererte med en verdivurdering på Páll Gunnarsson på 5 millioner kroner. Hvem denne prisen ble diskutert med husket ikke Holter-Sørensen.

Holter-Sørensen var heller ikke klar over avtalen Stabæk hadde med Nancy om videresalgsklausulen før det i begynnelsen av juli ble gjort kjent innad i klubben. Men omstendighetene for hvordan og når han ble gjort kjent med klausulen husket ikke Holter-Sørensen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK