Fotball

Slik kjøper du lovlige svartebørsbilletter

Fortvil ikke! Det er IKKE for sent å sikre seg tribuneplass i Premier League.

Det er fortsatt muligheter for å se Mesut Özil (Arsenal), Sergio Agüero (Manchester City), Daniel Sturridge (Liverpool) og Robin van Persie (Manchester United) fra tribuneplass.
  • Kurt B.M. Haugli

Sliter du med å tak i billetter? Jo da, det er billetter å få til alle Premier League-kamper. Her er en liten guide.

Sjekk full prisoversikt for alle klubbene nederst i saken!

Alt kan kjøpes for penger – også billetter til Tottenham-Arsenal eller Liverpool-Manchester United.

Det er drøye to uker til Premier League starter. Det planlegges fotballturer som aldri før her hjemme. Det kan være vanskelig å få tak i billetter til kamper i den gjeveste divisjonen, men med litt planlegging er det mulig å få tak i billetter til de fleste kampene uten å tømme reisekassen.

Og har du penger til overs, er det ikke noe problem i det hele tatt.

En slags svartebørs

Vanligvis ble svartebørsbilletter tilbydd av litt tvilsomt utseende personer som med tykk Øst-London-dialekt utenfor stadion hvisket «tickets?» ut av venstre munnvik. Eller i de siste tiårene fra tvilsomme nettsteder som mer enn en gang tok pengene, men aldri leverte billettene.

Nytt de siste årene er et slags svartebørssalg som er kontrollert og sikret. Noen klubber har inngått samarbeid med selskap som har spesialisert seg på videresalg av billetter.

Disse selskapene som Viagogo og StubHub garanterer at du får billettene. De har avtaler med klubbene om at sesongkortholdere kan selge sitt sete til kamper de ikke selv har tenkt å se eller ikke har mulighet til å gå på.

Det blir ikke nødvendigvis billigere enn vanlig svartebørs, men det er sikrere.

Les også

Her er alle overgangene i Premier League

En sikrere mulighet

Problemet er altså at billettene ikke blir solgt til pålydende, men til den prisen som selgeren ønsker. Det kan i mange tilfeller være mange ganger pålydende.

Dette gir likevel fotballsultne nordmenn på tur til England en mulighet til å skaffe seg billetter på en relativt sikker måte til kamper som det er vanskelig å få billetter til.

Viagogo forteller på sine nettsider at de garanterer at billetten er ekte og tilgjengelig. Viagogo skryter også at de er verdens største videreselger av billetter.

Everton, Sunderland og Tottenham samarbeider med stubhub.co.uk. StubHub har også en billettgaranti.

Billigst og sikrest

Selv om det finnes mange måter å få tak i billetter til kamper, er den sikreste måten å kjøpe direkte fra klubbens eget billettutsalg. Stort sett alle klubber i Premier League selger billetter også til utenlandske fotballinteresserte.

Det kan være vanskelig å sikre seg billetter til de mest attraktive kampene. Man må også være klar over hvilket tidspunkt billetter blir lagt ut til fritt salg (general sale). I mange klubber blir restbillettene som legges ut til salg for alle, solgt i løpet av et par timer etter at salget starter.

Vanligvis får klubbens medlemmer først mulighet til å kjøpe billetter til kampene. Det er de resterende billettene som blir lagt ut til salg til alle. Ofte er det de dårligste setene på stadion som da er tilgjengelig.

Dersom du skulle ha et lag i England og reiser noen ganger i året over, kan det være aktuelt å kjøpe seg et medlemskap. Det gir deg muligheter å kjøpe billetter tidlig og noen klubber gir også muligheter for medlemmer til å kjøpe gjestebilletter noen dager før de blir lagt ut til salg for alle.

Les også

Her er terminlisten for Premier League

Arrangerte turer

Både de norske supporterklubbene og en rekke reiseselskaper i Norge arrangerer turer til England. De fleste inkluderer både hotell og flybillett.

De fleste som opererer i dette markedet er seriøse og har som regel avtale med klubbene som sikrer dem billetter til kampene.

Tradisjonell svartebørs

Fortsatt er det mulighet til å kjøpe billetter utenfor stadion. Svartebørssalg er forbudt til tross for de tidligere nevnte nettsiders virksomhet.

Det opererer også en del billetthaier på nett. Disse selger kraftig overprisede billetter, men dersom du bruker en av de mindre kjente nettstedene er det ingen garanti for at du sitter med billett til kampen.

Les også

Premier League-klubbene reiser syv ganger rundt jorden i sommer

Billetter hos klubbene

Prisene er oppgitt i pund. Pundkursen varierer, men var 29. juli kroner 10,59.

Arsenal Emirates Stadium

Kapasitet: 60432

Dyreste: 129

Billigste: 27

De fleste setene på Emirates går til medlemmer og sesongkortholdere. Men til noen kamper er det faktisk mulig å få tak i billetter i aller dyreste kategori helt opp mot kampdagen. Billetter til Arsenals kamper er også å få på viagogo, men ingen billetter er tilgjengelig på nettstedet nå i slutten av juli.

Aston Villa Villa Park

Kapasitet: 42 785

Billigst: 45

Dyrest: 20

Selger billetter på nett. Har de siste sesongene hatt problemer med å fylle stadion. Har som regel billetter tilgjengeli til de fleste kampene. Krever registrering.

Burnley Turf Moor

Kapasitet: 22 546

Dyrest: 42

Billigst: 35

Billetter er mulig å kjøpe på nett. Krever registrering.

Chelsea Stamford Bridge

Kapasitet: 41 623

Dyrest: 82

Billigst: 36

Kan være vanskelig å få tak i billetter på Chelseas vanlige nettsted dersom du ikke er medlem. Viagogo har mange billetter ute til Chelseas kamper. Prisene er langt over det som er pålydende.

Crystal Palace Selhurst Park

Kapasitet: 26 309

Dyrest:

Billigst:

Selger bare billetter til medlemmer, samt at sesongkortholdere kan kjøpe gjestebilletter.

Everton Goodison Park

Kapasitet: 40 569

Dyrest: 47

Billigst: 33

Det er fullt mulig å kjøpe billetter til Evertons kamper på nett – http://eticketing.evertonfc.com. Blir som regel lagt ut for salg fem-seks uker før kampdag.

Hull KC Stadium

Kapasitet: 25 404

Dyrest: 50

Billigst: 16

Kan kjøpes på nett. Krever registrering.

Leicester King Power Stadium

Kapasitet: 32 500

Dyrest: 50

Billigst: 26

Ikke vanskelig å få tak i billetter på deres nettsider dersom det er billetter tilgjengelig. www.lcfcdirect.com/

Liverpool Anfield

Kapasitet: 45 362

Dyrest: 59

Billigst: 37

Det kan være trøblete å få tak i Liverpool-billetter via klubbens egen hjemmeside ettersom det ofte er få billetter som går ut til fritt salg. På denne nettsiden vil du hele tiden få oppdatert om hvilke kamper som er lagt ut for salg – www.liverpoolfc.com/tickets/tickets-availability

Manchester City Etihad Stadium

Kapasitet: 48 000

Dyrest:

Billigst:

Selger også billetter via nett til ikke-medlemmer – tickets.mcfc.co.uk. Blir ofte utsolgt tidlig.

Manchester United Old Trafford

Kapasitet: 76 100

Dyrest: 53

Billigst: 31

Kan være vanskelig å få tak i billetter til Manchester United. Stort sett utsolgt, men det er mange kanaler utenom selve klubben hvor det er mulig å få tak i billetter. Det er mulig å kjøpe billetter på Uniteds egne nettsider, men vær ute tidlig.

Newcastle St. James’ Park

Kapasitet: 52 401

Dyrest: 41

Billigst: 24

Selger billetter til alle på nett. Salgsdato for ikke-medlemmer er som regel tre uker før kampdag. Billetter finner du her: http://tickets.nufc.co.uk/

Queens Park Rangers Loftus Road

Kapasitet: 18.360

Dyrest: 45

Billigst: 20

Billetter kan finnes og bestilles på nett – www.eticketing.co.uk/qpr. De blir lagt ut fire til seks uker før kampstart.

Southampton St. Mary’s

Kapasitet: 32 659

Dyrest:

Billigst:

Har som de fleste andre klubber en mulighet til å kjøpe billett selv om du ikke er medlem. Du kan gjøre det på southamptonfc.pvxgateway.com. Du er nødt til å registrere deg for å i det hele tatt se om det er billetter tilgjengelig.

Stoke Britannia Stadium

Kapasitet: 28 383

Dyrest: 50

Billigst: 25

Det er mulig å kjøpe billetter direkte online fra Stoke. Registrering vil bli krevd. Men det kreves at du er klar til å kjøpe billetter når de blir lagt ut for salg for ikke-medlemmer. Medlemmer og sesongkortholdere kjøper opp store deler av stadion før ikke-medlemmer slipper til.

Sunderland Kapasitet: 49 000

Dyrest: 40

Billigst: 25

Billetter til Sunderland kan kjøpes på websales.safc.com. Krever registrering. Du kan også ringe 00 44 871 911 1973 fra Norge for å bestille billetter. Det gjelder forskjellige regler for å få kjøpe billetter. Følg med på nettsidene til klubben.

Swansea Liberty Stadium

Kapasitet: 20 700

Dyrest: 45

Billigst: 35

Billetter kan kjøpes via www.eticketing.co.uk/swanstickets/. Billetter legges ut for salg til alle (general sale) rundt en måned før kampstart. Krever registrering.

Tottenham Hotspur White Hart Lane

Kapasitet: 36 274

Dyrest: 81

Billigst: 32

Billetter blir først lagt ut til salg for medlemmer. Dersom det er billetter igjen etter medlemssalget, vil de bli solgt fra en forhåndsbestemt dato rundt en måned før kampen. Kan bestilles over internett dersom man er registrert.

West Bromwich Albion Hawthorns

Kapasitet: 26 500

Dyrest: 39

Billigst: 25

Billetter kan kjøpes på. Kampene blir lagt ut for salg rundt en måned før kampstart. Krever registrering.

West Ham Upton Park/Boleyn Ground

Kapasitet: 35 333

Dyrest: 75

Billigst: 20

West Ham har samarbeid med Ticketmaster og billetter kan kjøpes via Ticketmasters sider i England (ticketmaster.co.uk. Krever registrering.

Les mer om

  1. Engelsk fotball