Matchvinner Abelsen: – Uroen i TUIL preger spillerne

Mathias Dahl Abelsen (23) frykter flere kan forlate klubben, om man ikke snart får kontroll på den uavklarte veien videre.

MATCHVINNER: Mathias Dahl Abelsen.

Lørdag ble Mathias Dahl Abelsen matchvinner for Vesterålen Futsal, da han med 3.10 igjen på klokka smalt inn 2–1-scoringen borte mot Sjarmtrollan.

– Utrolig deilig. Det er lenge siden sist vi har slått dem. Denne seieren kommer nok til å sitte i en stund. Det kan ikke bli bedre enn det her, sier Dahl Abelsen, som nå håper klubben kan kjempe helt i toppen.

– Jeg mener vi må ha såpass store baller å si vi går for topp tre. Vi har blitt nummer tre, nummer to, fått inn et par spillere og tatt steg. Jeg fikk dessverre ikke vært med på serieåpninga da vi tapte en og vant en, sier Dahl Abelsen.

Les også

Landslagsspiller er ferdig i Fløya: – Jeg kommer ikke til å krype til korset

– Involver spillerne

Til daglig spiller Dahl Abelsen i TUIL.

– Jeg har kontrakt i ett år til, så jeg kan ikke si noe annet enn at jeg blir her. Men jeg vet ikke hva som skjer. At trenerspørsmålet er uavklart og den uroen som er i klubben, er ikke bra for spillergruppa og skaper stor usikkerhet, sier Dahl Abelsen.

Nå håper han klubben involverer spillergruppa mer.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, om Gaute (Helstrup) får ny kontrakt, så det er veldig kjedelig å ikke helt vite. Jeg vet ikke helt hva casen er, men folk kommer til å dra hvis vi ikke får orden på dette. Ingen signerer før vi vet hvem som er trener, så jeg håper klubben involverer spillerne mer i prosessen fremover, for akkurat nå hører man bare litt her og der, og vet egentlig ikke hva uroen går ut på, sier 23-åringen fra Sortland.

Les også

TUIL-konflikten: Helstrup-samtalene lagt på is

– TUIL eller Finnsnes

Dahl Abelsens lagkamerat på Vesterålen Futsal, Vebjørn Valle Grunnvoll (23), blir fort lagkamerat med Dahl Abelsen i TUIL neste sesong.

– Det er ikke helt avklart hvor jeg spiller neste år, men det blir vel Finnsnes eller TUIL. Jeg er i dialog med begge, sier Vebjørn Valle Grunnvoll til iTromsø.

FORNØYD: Vebjørn Valle Grunnvoll strålte etter Vesterålens seier.

Den 23 år gamle spissen er på utgående kontrakt i Finnsnes, som rykket ned fra 2. til 3.-divisjon.

– TUIL har vel litt de må ordne opp i nå først. De kan vel ikke tilby noe før de vet hvilken retning de skal gå i. Jeg håper de får ordnet opp i det snart. Du så jo hvordan det gikk med oss i Finnsnes. Ingen er tjent med at det drar ut. Jeg synes den modellen TUIL har nå med et stert A-lag med Gaute (Helstrup) som trener er den rette veien å gå, sier Grunnvoll.

Fortsetter Helstrup, tyder mye på at Grunnvoll blir TUIL-spiller.

– Jeg har litt is i magen, men jeg pratet med Gaute denne uka senest. Jeg håper på en avklaring i desember/januar. Det har vært interesse fra andre klubber også, og jeg hadde en god høst, så jeg får bare avvente til det kommer noe kontraktsforslag, sier 23-åringen.

– Mjølner eller TUIL

Elias Skogvoll som kommer fra Beisfjord utenfor Narvik, er fort aktuell for en retur til moderklubben Mjølner, som rykket opp fra 3. til 2.-divisjon.

– Jeg er ute av kontrakt, men har hatt en fin prat med TUIL. Klubben har vel litt ting de må få på plass, som vi ikke vet så alt for mye, sier Skogvoll, som også bekrefter dialog med Mjølner.

MJØLNER: Elias Skogvoll er i dialog med både TUIL og Mjølner.

– Jeg har pratet med begge, men foreløpig vet jeg ikke. Jeg håper det blir en avklaring på nyåret. Jeg liker å vite hvor jeg skal spille, sier Skogvoll, som også var på vinnerlaget i futsalkampen.

– Ekstremt deilig å slå dem på deres hjemmebane i Tromsø. Den tar vi med oss videre, sier Skogvoll.