Fotball

Levanger vant toppkampen - nærmer seg direkte opprykksplass

Benjamin Stokke matchvinner.

Benjamin Stokke ble matchvinner mot Sandefjord. Her fra kampen mot Hødd forrige sesong.
  • Adrian A. Aagesen

Sandefjord – Levanger 1-2 (1-1)

Trondheim (adressa.no): Det var Tom Erik Nordberg, stopperen, som satte den første ballen i mål. En heading fra syv meter etter en dødball fra Bent Sørmo på høyresiden, var nøkkelen for å sende bortelaget i ledelsen etter snaue 40 minutter.

Sandefjord svarte like etterpå. Kantspilleren, Pau Morer, fyrte et skudd, som gikk via foten til Rikard Nilsson, som satte Ola Rygg ut av spill.

Rett etter timen, fant Jo Sondre Aas, Benjamin Stokke i feltet. Sistnevnte headet vakkert over keeper og rett i mål. Levanger gikk nok en gang opp i ledelsen.

Lavtliggende åpning

Bortelaget åpnet kampen med å ligge lavt. Sandefjord og Kjell Rune Sellin startet matchen best og var også nærmest scoring i åpningsminuttene.

Levanger kom litt mer inn i kampen etter tjue spilte minutter, men det ble bare halvsjanser for bortelaget. Litt klabb og babb i feltet, var det nærmeste trønderne kom i denne perioden av kampen.

Bølgene blå

Videre bølget det frem og tilbake i Sandefjord. Levanger fikk mer og mer ball, men måtte passe seg for Sandefjord. Litt upresise pasninger fra begge lag bidro ikke til veldig mange farligheter.

Så kom altså scoringene like før hvilen.

Jo Sondre Aas, matchvinneren fra forrige oppgjør mot Sandefjord, var svært nære å sende Levanger i ledelsen på ny. Spissens forsøk gikk like utenfor og dermed gikk lagene i garderoben med 1-1

Heldige Levanger

Etter pausen var Levanger vanvittig heldig. Kjappe Kjell Rune Sellin løp fra alt og alle. Sellin kom seg alene mot Ola Rygg, men heldigvis for Levanger, satte han ballen på innsiden av stolpen.

Så etter timen kom altså Benjamin Stokkes mål, som nok en gang sendte trønderne i ledelsen, på vakkert vis.

Levanger hadde kampen i sitt spor, men greide aldri å få noen gode kontringer etter de tok ledelsen. Sandefjord var laget som presset på da det var ti minutter igjen i Vestfold. Magnus Powells menn seilet til slutt inn ledelsen og slo Sandefjord i toppkampen. Nå er syv poeng opp til førsteplassen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div