Fotball

Er høyreback på trening

<p>Det er en måned siden Per Ciljan Skjelbred var på banen for Hamburg. Den siste uka har midtbanespilleren vært høyreback på treningene.</p>

FotballTyskland19.10.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYv.l. Trainer Thorsten Fink, Dennis Diekmeier, Per Ciljan Skjelbred, Heung Min SonFussball Hamburger SV, Training
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): I morgendagens cupkamp mot 4.-divisjonslaget Trier får den tidligere RBK-spilleren vite hvor langt unna han faktisk er startelleveren.

Da lar nytrener Thorsten Fink en del av de faste hvile, og antakelig er Skjelbred med på benken.

– Per trives godt i Hamburg, og er tålmodig. Han føler det går bra på trening og er veldig innstilt på å kjempe hardt for å komme tilbake på laget , sier Skjelbreds rådgiver Andreas Ekker til Adresseavisen.

– Akkurat nå ser det ikke så lyst ut. Han har blitt brukt som høyreback på trening den siste uka, både i formasjonsøkter og i en internkamp, sier fotballjournalist i Hamburger Morgenpost, Frederik Ahrens.

Ahrens følger HSV tett, og er usikker på om Skjelbred holder nivået som kreves for å være i elleveren i klubben.

– Jeg er ikke sikker på om han har nok tempo i kroppen. I øyeblikket har Skjelbred to spillere foran seg i køen i den offensive midtbanerollen , utdyper Ahrens.

– Det er to veier for Ciljan nå, mener tidligere Bundesliga-spiller – og nå ekspert for tyske Sky Sports, Jan Åge Fjørtoft.

– Den ene er å vise Thorsten Fink at han har tro på trenerens ideer, og jobbe knallhardt hver dag. Den andre veien er lengre: Dersom du begynner å bli usikker på egen fremtid, kan du slite veldig med å komme tilbake, mener Fjørtoft.

Spilt fire kamper

17. september. Det er forrige gang Skjelbred, som har fire kamper til nå i år, var å finne på midtbanen til Hamburg. Laget tapte 0-1 hjemme for Mönchengladbach, Ciljan spilte 56 minutter — og etter en svak serieåpning fikk trener Mikael Önning sparken.

Siden har ikke Ciljan spilt et minutt. Først under vikartrener Frank Arnesen (som også er sportsdirektør), og nå sist under nytrener Thorsten Fink. De to siste kampene har ikke 25-åringen en gang vært i 18-mannstroppen, og i morgen vil han få den første, klare pekepinn på hvor han står under sin nye trener. Da vil Hamburg eksperimentere med laget mot 4. divisjonslaget Trier i cupen, og signalene fra gårsdagens trening sier at Ciljan er med på innbytterbenken i den kampen.

(Artikkelen fortsetter)

FÅR IKKE SPILLE: Per Ciljan Skjelbred og vikartrener/sportsdirektør Frank Arnesen (Foto: Digitalsport).

— Et viktig signal

– Det blir en viktig kamp for ham med tanke på fremtiden, mener Ahrens.

– Trener Fink har vært i klubben i kort tid, og vil benytte anledningen til å bli bedre kjent med spillerne. Samtidig ønsker treneren å forme laget etter eget hode; det kan bli hentet nye spillere i januar. I så måte er det viktig signal for Skjelbred om han får spille mot Trier, utdyper journalisten.

Jan Åge Fjørtoft mener Ciljan må være tålmodig:

– Fotball handler om ikke å stresse. Og å ta vare på de sjansene du får.

– Er han god nok?

– Det vet jeg ikke nok om. Men Ciljan på sitt beste kan fint spille for HSV, svarer Fjørtoft.

– Alle vil spille. I øyeblikket gjør ikke Per det, men vi ser langsiktig på det, sier Andreas Ekker.

PS! Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med Per Ciljan Skjelbred selv, uten å lykkes.

Les mer om

  1. Tysk fotball